bupir Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Odpaliłem dzisiaj motorek mvvs 25. z rozrusznika.Właściwie wszystko jest OK pracuje w pełnym zakresie obrotów ,ale model i pół garażu jest upaprane w oleju.Czy ten typ tak ma ? I jeszcze jedno pytanie czy pod głowicą powinna być uszczelka czy docierać i składać bez uszczelki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 rozumiem ,że jest to silnik MVVS o pojemności 2,5 ccm .. żarowy tak, musi byc uszczelka pod głowicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Przyjedz z nim jutro do Radawca to go dotrzemy Kazdy silnik zarowy "rzyga" olejem. Im wiecej tym lepiej tym bardziej na dotarciu iglice odkrec lewo tak aby nie zgasl. Powinien miec na pelnym otwarciu przpustnicy polowe obrotow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 rozumiem ,że jest to silnik MVVS o pojemności 2,5 ccm .. żarowy tak, musi byc uszczelka pod głowicą Tak jest to silnik żarowy,jest na kadłubie napis MVVS 25.Po odkręceniu głowicy obecności uszczelki nie stwierdziłem dlatego było moje pytanie. Przyjedz z nim jutro do Radawca to go dotrzemy Kazdy silnik zarowy "rzyga" olejem. Im wiecej tym lepiej tym bardziej na dotarciu iglice odkrec lewo tak aby nie zgasl. Powinien miec na pelnym otwarciu przpustnicy polowe obrotow. Ten motorek jest już jest na pewno dotarty jak już dawno nieprzetarty.Poszukuję do niego jakiś danych technicznych,rysunków itp.Do Radawca jak pogoda dopisze się wybieram ale rowerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Tak jest to silnik żarowy,jest na kadłubie napis MVVS 25.Po odkręceniu głowicy obecności uszczelki nie stwierdziłem dlatego było moje pytanie. Ten motorek jest już jest na pewno dotarty jak już dawno nieprzetarty.Poszukuję do niego jakiś danych technicznych,rysunków itp.Do Radawca jak pogoda dopisze się wybieram ale rowerem wrzuć zdjęcie to pomożemy ....niebieska głowica ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Przede wszystkim dziękuje Kolegom za zainteresowanie się problemem.Fotek nie mogę wrzucić z powodów technicznych przynajmniej w najbliższym czasie,a brak zdjęć oczywiście bardzo utrudnia pomoc w identyfikacji silnika.Tymczasem trochę danych w formie opisu.Napis na kadłubie na 100% to MVVS 25,głowica jak i cały silnik w naturalnym kolorze aluminium,wydech tylny z okrągłym króćcem,gażnik można wymontować,średnica cylindra 14mm skok 14mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Przede wszystkim dziękuje Kolegom za zainteresowanie się problemem.Fotek nie mogę wrzucić z powodów technicznych przynajmniej w najbliższym czasie,a brak zdjęć oczywiście bardzo utrudnia pomoc w identyfikacji silnika.Tymczasem trochę danych w formie opisu.Napis na kadłubie na 100% to MVVS 25,głowica jak i cały silnik w naturalnym kolorze aluminium,wydech tylny z okrągłym króćcem,gażnik można wymontować,średnica cylindra 14mm skok 14mm. a może jeszcze jak zsany jest motorek , wał czy dysk ? Czyli doprecyzowując gaznik z przodu czy z tyłu , głowica na ile srub przykręcana , 4 czy 6, swieca wkręcana bezposrednio w głwicę czy we wkładkę głowicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Jest to silnik taki przynajmniej z wyglądu jak pierwszy od góry od lewej.Zasysa przez wał,głowica przykręcana czterema śrubami,świeca wkręcana bezpośrednio w głowicę,gażnik do RC zamontowany z przodu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Takie coś jeszcze znalazłem w modelarni, może pomoże: Tak pomoże oto chodziło dzięki.Mój silnik pochodzi na pewno z tej rodziny i z tego okresu produkcji.Lata 60 70te ubiegłego wieku?Dalej nie mam co medytować,muszę zestroić jakieś stanowisko stacjonarne i regulować.Na zewnątrz garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi