oziqu Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Witam, mam problem podczas ladowania pakietu 21ah. Ladowarke zasilam z akumulatora zelowego agm naladowanego do 13v, podczas ladowania np. 3 amper ladowanie stoi w miejscu 00001mah laduje sie minute czasu 00002 kolejna minute itd... na wyswietlaczu jest 3 amper caly czas... przy podlaczeniu pod 220v laduje bez problemu. Co ciekawe na redoxie problem nie wystepuje. Ladowarka do imax b6ac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 A jaki pakiet ładujesz - ile s i jaki realny prąd ładowania ci wyświetla ładowarka? Ja przy ładowaniu z aku samochodowego jestem w stanie ładować lipo 3s znacząco poniżej 2A. Ładowarka musi mieć zapas napięcia między napięciem zasilania, a pakietu aby móc 'wytworzyć' prąd ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Raczej nie bo tam jest przetwornica . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Owszem, jest, ale najczęściej step down. Przynajmniej w tych tańszych. Lepsze modele mają up-down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 O czym ty piszesz? Powinna dzialac do 6 ogniw, wlasnie mam takie do naprawy i analizuje schemat. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Faktycznie - przyjrzałem się mojej GPX extreme i przy zasilaniu 11-18 V może obsłużyć pakiet do 20 V a jest bliźniaczką Imax b6, zatem ma step up down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Troche mylisz pojecia, ta przetwornica generuje cały zakres napięć jaki jest potrzebny a przetwornice typu step up / down sa juz projektowane w jednym celu. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Faktycznie, masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi