Gość Mario Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam. Temat trochę ułomny, no ale cóż. Mam SL i zastanawiam się co oznaczają lampki na nadajniku (instrukcja oczywiście po czesku) Więc jeżeli wiecie to napiszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkis Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 lampki na nadajniku oznaczaja pewnie stan bateri :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 lampki na nadajniku oznaczaja pewnie stan bateri :wink: Tyle to ja wiem, tylko jak oznaczają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Znając życie, zielone to naładowane, żółte (o ile są) stan taki 50/50, można odbyć jeszcze z jeden lot. Czerwone, podepnij nadajnik do ładowarki. Nie miałem SL, ale każdy nadajnik z diodkami takie coś ma, wiec to nie problem sprawdzić. Zresztą, dziwne to pytanie... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Jeżeli masz dwie diody to masz zapewne czerwoną i zieloną. W takim przypadku świecąca się zielona oznacza dobry stan akumulatorów/baterii. Jeżeli jednak zielona gaśnie to należy natychmiast przestać latać! Jest to stan krytyczny, nadajnik traci zasięg... Chyba nie muszę mówić co się dzieje dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witanm Ostatnio nie zaóważyłem, że mam słaby stan baterii w aku i po jakis 5 metrach nie dało sie sterowac modelem po prostu gubił zasięg. Efektem było uszkodzenie stateczników w modelu :evil: . To tak ku przestrodze :devil: , żeby sprawdzac zawesz przed wyjściem na lotnisko poziom naładowania pakietów 9 wszystkich) :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 natychmiast przestać latać! No to jakieś dziwne te nadajniki macie. Moj od nemo na czerwonej diodzie spokojnie dał polatać jeszcze 10 minut i dopiero ladowalem. Pewnie dalo by sie jeszcze chwile ale nie chcialem bardziej ryzykowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.