Jump to content

Sky Lady 2

Guest Mario

Recommended Posts

Posted

Witam. Temat trochę ułomny, no ale cóż.

Mam SL i zastanawiam się co oznaczają lampki na nadajniku (instrukcja oczywiście po czesku)

Więc jeżeli wiecie to napiszcie.

Posted
lampki na nadajniku oznaczaja pewnie stan bateri :wink:

Tyle to ja wiem, tylko jak oznaczają?

Posted

Znając życie, zielone to naładowane, żółte (o ile są) stan taki 50/50, można odbyć jeszcze z jeden lot. Czerwone, podepnij nadajnik do ładowarki. Nie miałem SL, ale każdy nadajnik z diodkami takie coś ma, wiec to nie problem sprawdzić. Zresztą, dziwne to pytanie... :twisted:

Posted

Jeżeli masz dwie diody to masz zapewne czerwoną i zieloną. W takim przypadku świecąca się zielona oznacza dobry stan akumulatorów/baterii. Jeżeli jednak zielona gaśnie to należy natychmiast przestać latać! Jest to stan krytyczny, nadajnik traci zasięg... Chyba nie muszę mówić co się dzieje dalej :)

Posted

Witanm

Ostatnio nie zaóważyłem, że mam słaby stan baterii w aku i po jakis 5 metrach nie dało sie sterowac modelem po prostu gubił zasięg. Efektem było uszkodzenie stateczników w modelu :evil: . To tak ku przestrodze :devil: , żeby sprawdzac zawesz przed wyjściem na lotnisko poziom naładowania pakietów 9 wszystkich) :!:

Posted
natychmiast przestać latać!

No to jakieś dziwne te nadajniki macie.

Moj od nemo na czerwonej diodzie spokojnie dał polatać jeszcze 10 minut i dopiero ladowalem. Pewnie dalo by sie jeszcze chwile ale nie chcialem bardziej ryzykowac.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.