tedy87 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam, zabieram sie za budowanie modelu toto-0 i w związku z tym chciałbym aby doświadczeni użytkownicy sprawdzili poprawność mojej konfiguracji oto ona: - silnik: Tower Pro 2410-09 - regulator - Tower Pro 12A - serwa - Tower Pro serwo SG50 - aparatura + odbiornik:Spektrum Air DX5e DSM2 - pakiet - hmm ?? jeszcze nie wiem Czy to wszystko do siebie pasuje?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Twój silnik jest niskoobrotowy (kv=840), więc na pewno pakiet 3s. Pojemność pewnie coś koło 1 Ah. Poza tym wyposażenie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedy87 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 a można prosić o jakieś względnie tanie pakiety?? bo kurcze za dużo tego na rynku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Akurat zauważyłem przed chwilą na allegro: http://www.allegro.pl/item478986485_pakiet_lipo_rhino_3s1p_1050mah_okazja.html Tu masz jeszcze pakiet w sprawdzonym sklepie: http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_61_41&products_id=257 Ten pierwszy jest raczej lepszy jakościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedy87 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Wielkie dzięki, pakiet już zamówiłem a pytanie z innej beczki: to że silnik będzie niskoobrotowy to dobrze czy źle?? Może kupić inny silnik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedy87 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 hmm cały czas sie zastanawiam czy nie wziąć mocniejszego silnika z drugiej strony jednak chciałbym latać tak 20 minut więc już nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Wymień regiel na 18A. W twoim wypadku lepiej latać 10 minut a lżejszym modelem a wiec nie kombinuj za wiele tylko weź sie do budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedy87 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam, dzisiaj zauważyłem coś niepokojącego... razem z nadajnikim dostaję taki odbiornik: Typ: Sport Receiver (pełny zasięg) Ilośc kanałów: 5 Modulacja: DSM2 2,4 GHz Wymiary: 21,6 x 30,1 x 12,3 mm Waga: 7 g Zakres napięcia zasilania: 3,5 - 9,6 V Piąty kanał: druga lotka I teraz mnie zastanawia ten zakres napięcia: bo cobra polecił mi fajny pakiet ale w nim czytam że napięcie................................................11,1V / 3cele Czy to się nie gryzie?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Czytaj dokladnie forum ... Napięcie 11,1 przechodzi przez regulator do silnika, regulator "bokiem" wysyła 5V do odbiornika do zasilania serw i odbiornika. Nazywa sie to BEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedy87 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 aaa dzięki, o tym jeszcze nie doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.