jacekplacek Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Halowy model treningowy z EPP, czyli pytanie: czy są jakieś trenerki na halę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Robiłem kiedyś GymStara, górnopłat na halę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Multiplex teraz wypuścił halówke. Chyba brat fun cuba ???? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 a to na pewno trenerki ? czy tylko akrobaty 3D udające trenerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Na halę to może takie coś https://www.rc-factory.eu/letadla/outdoor-series/crack-turbo-beaver . Trochę ciężki ale może się nadać. A tak na prawdę na halę model musi być bardzo zwrotny. Dobrze dobrany akrobat z małymi wychyleniami bedzie jak znalazł. Na upartego można zrobić "STC", jest gdzieś na forum temat z budową i planami Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Na halę to może takie coś https://www.rc-factory.eu/letadla/outdoor-series/crack-turbo-beaver . Trochę ciężki ale może się nadać. A tak na prawdę na halę model musi być bardzo zwrotny. Dobrze dobrany akrobat z małymi wychyleniami bedzie jak znalazł. Na upartego można zrobić "STC", jest gdzieś na forum temat z budową i planami Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka akrobat z nieco mniejszymi wychyleniami to za duże uproszczenie , bo dla mnie trenerek, to model, który ma właściwości lotne trudniejsze od modelu szkolnego, ale łatwiejsze od modelu akrobacyjnego 3D, na pewno powinien mieć lotki i bardziej "prostokątne" skrzydła, ale niekoniecznie wyglądać jak Piperek, czyli górnopłat z ciągnącym śmigłem i z podwoziem z kółkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Ja bym polecał Slowlego https://pfmrc.eu/index.php/topic/59820-slowly-v2/ Da się zrobić lekko i nawet bez lotek daje radę ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Tak na prawdę na halę do treningów to tylko model z epp, depronowy szybko skończy swój żywot. Na halę ma być najlżej ja tylko można. Modelem z epp i rozpietosci 800 można spokojnie zmieścić się w 140g przy prostej konstrukcji krzyżakowej i na pewno będzie łatwiejszy w locie niż inaczej skonstruowany górnopłat, czy kombinowany model z skrzydlami z wzniosem. Przy halowce każde 10g robi sporą różnicę. Do wszystkiego z wniosem raczej trzeba będzie dodatkowe zastrzały lub podobne wzmocnienia robić, więc niepotrzebnie dodasz wagi. Modele esa i akrobatki na halę to zwykłe krzyżaki, bo tak po prostu wychodzi najlżejsza konstrukcja. EDIT: Jeszcze jedno, halą jest mała i latanie okręgów szybko się znudzi, dlatego moim zdaniem nie ma co próbować na nowo odkrywać Ameryki, tylko skleić jakiegoś krzyżaka na lekko i cieszyć się lataniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Ja bym polecał Slowlego https://pfmrc.eu/index.php/topic/59820-slowly-v2/ Da się zrobić lekko i nawet bez lotek daje radę to typowy model szkolny, takie już u nas latają, tak samo jak typowe akrobaty 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi