Pysiek Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam Jestem nowy na tym forum i wogule w modelarstwie ale spodobało mi się to. Chciałbym was prosić o plany "jak złożyć samochód zdalnie sterowany spalinowy" od podstaw. Ja w tym jestem zielony ale brat ma mi pomódz tylko musze znaleść plany i jakieś porady co jak z czym podłaczyć itp. spis cześći jakie będą mi potrzebne. Wiem, że takich tematów jest na forach pełno ale ja osobiscie szukałem przez bite 2 h na googlach i tutaj i nic konkretnego nie znalazłem tylko same "opcja szukaj nie boli" itp. dlatego prosił bym o nie pisanie takowych postów bo to nikomu nie pomoże. Prosze o pomoc jak już napisałem Plany spis cześći itp. Z góry dzieki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Generalnie jest to forum lotnicze ale są tutaj też samochodziarze, może ktoś pomoże. Generalnie składanie od zera pewnie wyjdzie drożej niż zakup gotowca. Napisz w jakim budżecie zamierzasz się zmieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pysiek Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Szczeże nie zamieżam kupywać wszystkiego na raz. Zamierzałem kupywać po kilka części co miesiąc i chciałem plany i spis części aby kupić te najpilniejsze tzn nadwozie silnik koła itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 ........a za pół roku zbierania się zniechęcisz i wszystko pokryje kurz... Lepiej zbieraj "drobne "i jak uzbierasz wiekszą kwote wtedy myśl o zakupach. Z doświadczenia powiem że niejeden tak poległ. Z pisowni wnioskuje młody wiek i wielkie plany ..... weź kartkę i rozpisz sobie ceny z allegro radio(aparatura) : http://www.allegro.pl/item479958930_aparatura_2_ch_lcd_komplet_zestaw_z_serwami_nowa.html silnik: http://www.allegro.pl/item486868181_silnik_spalinowy_o_s_max_15_cv_x.html a modelu nadal nie ma... ceny paliwa .i reszty gratów niewspomnę ... Niepolecam budowania autka od zera tym bardziej na spalinie -wsadzisz w to wiecej niz kosztuje gotowiec .Myslałeś jak rozwiązać sprzęgło , ew redukcje obrotów? skrzyni biegów niewykonasz z plastikowych zębatek ...to tak trochę na uspokojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Na upartego na aledrogo masz sporo używanych, zdekompletowanych sprzętów więc jak co to poluj na okazje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 zaloguj się na TYM forum i tam powinni ci pomóc. Ja sam jestem tam zarejestrowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.