tikicaca Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Chcialem zwrocic sie z pytaniem do osob uzytkujacych ten silnik, jaki maksymalny ciag statyczny udalo im sie osiagnąć tym silnikiem, lub obroty na danym smigle. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie doswiadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 16,5k obrotow na smigle APC 10x4. Waga sprezynowa wskazala okolo 2,5kg, co rzeczywiscie bylo wyczuwalne w modelu 1200g. Oczywiscie czarny tlumik jako wydech i 5% nitro. EDIT: Blad- bylo to smiglo APC 10x4, a nie 10x3, jak wczesniej napisalem. Po prostu potem zmienilem smiglo na 10x3, gdyz silnik lepiej wchodzil na obroty, a nadmiar mocy i tak byl wystarczajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Przepraszam ze sie wtrącę w temat.Mam silnik MVVS 3,5ccm, paliwo sport z 5% nitro,tłumik standardowy.Jakie najlepsze śmigło będzie do tego silnika?Chodzi mi na jakim będzie szybszy a na jakim więcej ciągu silnik będzie dawał... :roll: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja mialem 9x5 w swojej 3,5 jako smiglo do szybszego modelu i 10x3 jako smiglo dajace najwiecej ciagu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Co do pytania Piotrka o 3,5ccm, to do szybkiego latania raczej sugerował bym 9x4. Śmigło 9x5 to raczej do 4ccm Nitro zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 śmigło 10x6 i 12,5k RPM co według programu około 2,1kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.