pilot Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Czy ktoś testował ten regulator z trzema serwami 4,3g noname z UH ? BEC ma 5V i tylko 0,8A a serwa na pewno będą pracowały jednocześnie i nie wiem czy mam się obawiać o wydajność. Zasilanie z pakietu 2S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Będzie pewnie pracował na granicy możliwości. Rozwiązaniem jest danie na regulator napięcia małego radiatorka. Wtedy powinien "uciągnąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Jeśli to Ci coś podpowie to używam regielka Super-Simple 10A (6g) i bez problemu działają 3 serwa non stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Używam tego regulatora, nawet z prądami chwilowymi 7-8A, ale nie zasilam serw, a jedynie odbiornik - i w tej konfiguracji spisuje się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Regler Super-Simple 10A ma BEC 1A (różnica 0,2A) więc nie wiadomo do końca czy ten też pociągnie. Do zasilania odbiornika na pewno wystarczy ale ja chcę odbiornik i 3 serwa Jak dojdzie to pewnie sprawdzę - 3 serwa trochę pomieszam drągiem i zobaczymy jaka temperatura. W ostateczności mogą być 2 serwa, montowania radiatora raczej wolę uniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 3 serwa trochę pomieszam drągiem i zobaczymy jaka temperatura Ja testowałem w ten sposób hxt (coś koło 30A) z bec'em 2A na 4 serwach hxt900. Po pól minuty machania drągami był bardziej gorący niż od pracy na silniku z obciążeniem 80% mocy. Ściąłem kawałek osłony i dałem radiator - teraz po takim teście jest ledwie letni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja testowałem w ten sposób hxt (coś koło 30A) z bec'em 2A na 4 serwach hxt900. Ale testowałeś na pakiecie 2 czy 3S ? Poza tym to 0,5min. takiego machania to już dość drastyczny test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Posiadam regiel Turnigy plush 6A w modelu na hale . 3 serwa , pakiet 2sp1 i model smiga.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Posiadam regiel Turnigy plush 6A w modelu na hale . 3 serwa , pakiet 2sp1 i model smiga.... O, i o to właśnie chodziło. A możesz jeszcze podać jakie serwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Silnik TURNIGY 2204-14T 19g Outrunner http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6547 Regiel TURNIGY Plush 6A /.8bec/6g Speed C http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4318 Serwa 3xHXT500 5g / .8kg / 10sec Micro Servo http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=663 Na takiej konfiguracji latamy na hali od 2 miesięcy 4 modelami i wszystko super chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ale testowałeś na pakiecie 2 czy 3S ? Testowałem na pakiecie 3s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Dzisiaj przetestowane w locie. Pakiet 2S 400, 3 serwa 4,3g "no name" z UH, odbiornik Corona 4 kanały z syntezą - działa bez najmniejszego problemu, tak więc spokojnie można stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.