Skocz do zawartości

Alternatywa dla silnika spalinowego 12,5 ccm - elektryk

MironRC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
a ten

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3727&Product_Name=TURNIGY_Plush_80A_w/_UBEC_Speed_Controller

moze byc?:)

do czego sluzy BEC? teorie znam ale jakie ma znaczenie?do tej pory nie uzywalem BEC-ów.

Ten regulator powinien spokojnie wystarczyć. I nie wiem czy przy nim będzie konieczność stosowania dodatkowego układu BEC. Ten regler ma wbudowany 3A UBEC więc przy 4 serwach nie powinno być problemów.

Wyjaśniając co to takiego. To grupa elementów w regulatorze dająca napięcie na wyjściu (5-6V) do zasilania odbiornika i serw. Generalnie BEC eliminuje konieczność stosowania dodatkowego źródła zasilania - zdecydowanie bezpieczniejszego ale niestety ważącego trochę przy jakiejś sensownej pojemności. Poza tym BEC daje stałe napięcie w przeciwieństwie do oddzielnego pakietu, na którym napięcie spada w czasie.

Regulatora HXT nie polecam, Ładziak już napisał dlaczego. Sam byłem świadkiem problemów 80A HXT, modelem nie dało się latać.

I jeszcze jedno: jak dasz jednak zew. BEC to należy odpiąć (i oczywiście zaizolować !) czerwony przewód we wtyczce od regulatora.

Opublikowano

czyli ten sie nie nadaje?a jakbym dołączył oddzielnego BEC-a? znow problem jak dobrać BEC-a?

prąd ciągły - 80A

- prąd chwilowy - 90 A przez 12 sekund

- waga - 85 g

- napięcie zasilania - od 2 do 8 Li-Po

- BEC - brak

- automatyczna detekcja ilości ogniw

- programowany hamulec

- odcięcie silnika przy minimalnym napięciu

- zabezpieczenie przed obciążeniem

- automatyczne dostosowanie sie do zakresu gazu

- miękki start

- wyączenie silnika przy braku sygnału z nadajnik

Opublikowano
czyli ten sie nie nadaje?a jakbym dołączył oddzielnego BEC-a? znow problem jak dobrać BEC-a?

Co się tak uparłeś na ten regulator, w dodatku nie wiadomo co to takiego. Masz gotowe propozycje a nadal szukasz nie wiadomo czego.

Opublikowano

nie uparłem sie tylko po prostu nie miałem jeszcze doświadczenia z BEC-ami, ale posłucham sie i zaopatrzę sie w Turnigy, dziękuje za pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie wiecie może co się dzieje z moim regulatorem? mianowicie kupiłem reg 80A bez BEC-a, podłączam go i nie działa, w instrukcji napisali ze potrzeba zasilanie do odbiornika, czy to możliwe?będę musiał dokupić BEC-a?dlaczego sam regulator nie starcza?

Opublikowano

BEC lub oddzielny mniejszy pakiet do zasilania odbiornika i serw.Jaki to zleży od pobieranego prądu przez serwa

Opublikowano

Wybaczcie ale nie miałem z tym styczności do tej pory, dlatego pytania są tendencyjne, jaki mam kupić BEC?na jakie parametry patrzeć?

Opublikowano

Nie ten jest z innych aku ale ogólnie to o to chodzi.

Możesz kupić 4 cele i sam zlutujesz.

Zrób fotkę tego regulatora a dokładnie pokaż jego wtyczkę.

ps.

Na fotce w tym sklepie jest aku 2700 mAh a opis jest na 1700 coś tu jest pomylone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.