Dariusz Kowalczyk Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Witam, kupiłem niedawno wyglądający na nowy silnik O.S. Max FP 40. Zauważyłem, że ruszając wałem wzdłuż osi wału jest luz około 0,5 mm. Proszę o informację czy taki luz jest dopuszczalny? Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Tzw. luz poosiowy występuje praktycznie w każdym silniku, znika zazwyczaj po przykręceniu śmigła, a jeśli nie znika to kasuje go śmigło podczas swojej pracy... Taki luz nie jest szkodliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Kowalczyk Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi