piotrf3j/m Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Pewnego dnia pojechaliśmy do kolegi tak porozmawiać-też modelarz. I on powiedział, że ma parę niepotrzebnych modeli a my jako młodzi modelarze wzieliśmy i tak zaczęła się moja przygoda z "żółtakiem". A ten model przyda nam się do nauki holowania za modelem spalinowym - trener dane techniczne moje szybowczyka rs-1600 dł-860 cięciwa-140 waga chcę się zmieścić w 400g:d oto fotki a wypo myślę o serwach http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=663&Product_Name=HXT500_5g_/_.8kg_/_10sec_Micro_Servo i na wyczep http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662&Product_Name=HXT900_9g_/_1.6kg_/_.12sec_Micro_Servo Mam nadzieję, że jutro zacznę lotkę robić oto już fotki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Podobna cena i waga to po co kupować te słabsze? Do tego szybowca dorabiasz lotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 jeszcze nie kupilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 a miejsce na hol w dobrym miejscu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 A lotki w nim masz? Bez nich nie poholujesz go długo. No może jeden raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Jeszcze nic nie wiadomo zależy wszystko od tego czy będę miał ten lepszy silnik... A co do serw to ja był dał jednak na lotki te 5g a na wysokość i kierunek te 9g...Niech ktoś doradzi bo sam nie wiem? Powodzenia w dalszej robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Kupcie 5xHXT900. W sumie to możesz zrezygnować z kierunku bo model jest mały i nie potrzeba mu tam wszystkich sterów. Wtedy wystarczy kupić 4 x HXT900. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 8 gram w takim modelu nic nie znaczy a siła na dźwigni owszem. Tu nie ma nad czym się zastanawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jakie wymiary powinna mieć lotka w tym modelu :?: gdzies kolo 30 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 ja bym dał większe tak z 40 cm x3 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 ktoś zamawia w unitedhobbies.com, bo bym potrzebował zamówić serwa, po świętach :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dzisiaj loteczkę zaczynam fotki może będą wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Przód kadłuba mojego modeliku. Jak myślicie jaki silnik (myślę, że powinien starczyć 4.0cm3) będzie potrzebny do wyciągniecie tego modelu jak będzie ważył ok 400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Dużo będzie zależeć od podłoża z jakiego będziecie startować.Przy złej to sam spaliniak z takim silnikiem będzie miał kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Takim modelem (szybowcem) można zapomnieć o starcie z ziemi. Model jest za mały. Trzeba będzie go rzucić z ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 mamy zamiar startować z lotniska Latkowo (EPIR) koło Inowrocławia 8) , a szybowiec z ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Widziałem takie starty i skuteczność z tego co widziałem 50% Pewnie to kwestia treningu i zgrania dwóch pilotów i osoby wyrzucającej szybowiec. Ja bym przynajmniej spróbował czy uda się start z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 kolega chce posadzić szybowca na kółeczku.Oczywście spróbujemy z tym holem,tylko czy trenerek 1,2m to nie za mało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 olo, nasze pierwsze próby startów szybowca za modelem odbywały się z ręki i skuteczność 100%. Oczywiście jak ktoś rzuca 3 metrowy ciężki model to powodzenia życzę ale taki mały to musi się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 To były naprawdę małe modele,holownik to elektryk i szkoda że tak mało nagrałem. http://pl.youtube.com/watch?v=OedopYvEdGQ&feature=channel_page ps. Rafał ja nie twierdze że to się nie udaje tylko ja widziałem to na własne gały i w takim procencie to wychodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.