Skocz do zawartości

naprawa - "Żóltaka"

piotrf3j/m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnego dnia pojechaliśmy do kolegi tak porozmawiać-też modelarz. I on powiedział, że ma parę niepotrzebnych modeli a my jako młodzi modelarze wzieliśmy i tak zaczęła się moja przygoda z "żółtakiem". A ten model przyda nam się do nauki holowania za modelem spalinowym - trener 14e17be831744274.jpg

dane techniczne moje szybowczyka

rs-1600

dł-860

cięciwa-140

waga chcę się zmieścić w 400g:d

oto fotki a wypo myślę o serwach http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=663&Product_Name=HXT500_5g_/_.8kg_/_10sec_Micro_Servo

i na wyczep http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662&Product_Name=HXT900_9g_/_1.6kg_/_.12sec_Micro_Servo

Mam nadzieję, że jutro zacznę lotkę robić:D oto już fotki

4a9c265e54bbc00dmed.jpg

44e8f6e2dd2d0208med.jpg

f326f955109758ddmed.jpg

21020aa296325fabmed.jpg

503ac370f1359a8dmed.jpg

:wink:

Opublikowano

Jeszcze nic nie wiadomo zależy wszystko od tego czy będę miał ten lepszy silnik...

A co do serw to ja był dał jednak na lotki te 5g a na wysokość i kierunek te 9g...Niech ktoś doradzi bo sam nie wiem?

Powodzenia w dalszej robocie :)

Opublikowano

Kupcie 5xHXT900. W sumie to możesz zrezygnować z kierunku bo model jest mały i nie potrzeba mu tam wszystkich sterów. Wtedy wystarczy kupić 4 x HXT900.

Opublikowano

Przód kadłuba mojego modeliku.

a39a3c501d95b4c2med.jpg

aec50b70c3006955med.jpg

d358457c43e73a41med.jpg

Jak myślicie jaki silnik (myślę, że powinien starczyć 4.0cm3) będzie potrzebny do wyciągniecie tego modelu jak będzie ważył ok 400g

Opublikowano

Dużo będzie zależeć od podłoża z jakiego będziecie startować.Przy złej to sam spaliniak z takim silnikiem będzie miał kłopoty.

Opublikowano

Widziałem takie starty i skuteczność z tego co widziałem 50% :D Pewnie to kwestia treningu i zgrania dwóch pilotów i osoby wyrzucającej szybowiec.

Ja bym przynajmniej spróbował czy uda się start z ziemi.

Opublikowano

olo, nasze pierwsze próby startów szybowca za modelem odbywały się z ręki i skuteczność 100%. Oczywiście jak ktoś rzuca 3 metrowy ciężki model to powodzenia życzę ale taki mały to musi się udać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.