a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mam problem z lądowaniem po przesunięciu środka ciężkości modelu [JAK 54 60 ]na tył .Po przejściu na niskie obroty model zamiast opadać , zadziera do góry. Proszę o radę ,jaką technikę lądowania stosować w takim przypadku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Proponuje wyważyć prawidłowo model a jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Chciałem jeszcze dodać że przeważyłem model na tył dlatego, aby ułatwić wykonywanie niektórych elementów 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam, tak z ciekawości się zapytam gdzie latasz w Łodzi?? Trochę latam 3D i w razie czego mogę pomóc przy regulacji modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam cię Dominiku.Jeśli się nie mylę to już się chyba spotkaliśmy na lotnisku w Aleksandrowie i w Brużyczce Małej. Chętnie skorzystałbym z twojej pomocy. Nie wiem tylko kiedy i gdzie moglibyśmy polatać .W Łodzi jest z tym problem. Ja czasami robię wypad do Kazimierza, ale to tak nieoficjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Najlepiej umówić się w któryś łikend. Wpadnij do nas do Brużyczki, zwykle w soboty i niedziele latamy coś postaramy się z tym Yakiem zaradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy o tej porze roku też latacie ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Pewnie, co prawda pogoda trochę to utrudnia, ale latam prawie w każdy łikend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Do Kruszmena: Czy mógłbyś dokładnie podać gdzie latacie w Brużyczce? Mieszkam w pn części Łodzi i chętnie bym się tam przejechał. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witaj jeżeli masz problem z lądowaniem przy tylnym wyważeniu to po prostu musisz lądować trochę szybciej tak by model sam nie zadzierał do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam; Podaję współrzędne naszego lotniska: 51°50'28"N 19°19'53"E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_dam Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 WITAM. Mam pytanko do Dominika. Czy wybierasz się jutro na lotnisko? POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół. Potwierdzam prawda !!! sam stosowałem takie mixy przy tylnym wyważeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.