a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mam problem z lądowaniem po przesunięciu środka ciężkości modelu [JAK 54 60 ]na tył .Po przejściu na niskie obroty model zamiast opadać , zadziera do góry. Proszę o radę ,jaką technikę lądowania stosować w takim przypadku. Pozdrawiam.
rabbitlkr Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Proponuje wyważyć prawidłowo model a jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół.
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 Chciałem jeszcze dodać że przeważyłem model na tył dlatego, aby ułatwić wykonywanie niektórych elementów 3D.
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam, tak z ciekawości się zapytam gdzie latasz w Łodzi?? Trochę latam 3D i w razie czego mogę pomóc przy regulacji modelu.
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam cię Dominiku.Jeśli się nie mylę to już się chyba spotkaliśmy na lotnisku w Aleksandrowie i w Brużyczce Małej. Chętnie skorzystałbym z twojej pomocy. Nie wiem tylko kiedy i gdzie moglibyśmy polatać .W Łodzi jest z tym problem. Ja czasami robię wypad do Kazimierza, ale to tak nieoficjalnie.
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Najlepiej umówić się w któryś łikend. Wpadnij do nas do Brużyczki, zwykle w soboty i niedziele latamy coś postaramy się z tym Yakiem zaradzić.
a_dam Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy o tej porze roku też latacie ? :wink:
Kruszmen Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Pewnie, co prawda pogoda trochę to utrudnia, ale latam prawie w każdy łikend.
gajowy Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Do Kruszmena: Czy mógłbyś dokładnie podać gdzie latacie w Brużyczce? Mieszkam w pn części Łodzi i chętnie bym się tam przejechał. Pozdrawiam Andrzej
Janusz P. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witaj jeżeli masz problem z lądowaniem przy tylnym wyważeniu to po prostu musisz lądować trochę szybciej tak by model sam nie zadzierał do góry
Kruszmen Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam; Podaję współrzędne naszego lotniska: 51°50'28"N 19°19'53"E
a_dam Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 WITAM. Mam pytanko do Dominika. Czy wybierasz się jutro na lotnisko? POZDRAWIAM.
DJDIT Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół. Potwierdzam prawda !!! sam stosowałem takie mixy przy tylnym wyważeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.