Skocz do zawartości

Problem z lądowaniem powyważeniu na tył

a_dam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z lądowaniem po przesunięciu środka ciężkości modelu [JAK 54 60 ]na tył .Po przejściu na niskie obroty model zamiast opadać , zadziera do góry. Proszę o radę ,jaką technikę lądowania stosować w takim przypadku. Pozdrawiam.

Opublikowano

Proponuje wyważyć prawidłowo model a jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół.

Opublikowano

Witam cię Dominiku.Jeśli się nie mylę to już się chyba spotkaliśmy na lotnisku w Aleksandrowie i w Brużyczce Małej. Chętnie skorzystałbym z twojej pomocy. Nie wiem tylko kiedy i gdzie moglibyśmy polatać .W Łodzi jest z tym problem. Ja czasami robię wypad do Kazimierza, ale to tak nieoficjalnie.

Opublikowano

Do Kruszmena:

Czy mógłbyś dokładnie podać gdzie latacie w Brużyczce? Mieszkam w pn części Łodzi i chętnie bym się tam przejechał.

Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

Witaj jeżeli masz problem z lądowaniem przy tylnym wyważeniu to po prostu musisz lądować trochę szybciej tak by model sam nie zadzierał do góry

Opublikowano
jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół.

Potwierdzam prawda !!! sam stosowałem takie mixy przy tylnym wyważeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.