Jump to content

Problem z lądowaniem powyważeniu na tył

a_dam

Recommended Posts

Posted

Mam problem z lądowaniem po przesunięciu środka ciężkości modelu [JAK 54 60 ]na tył .Po przejściu na niskie obroty model zamiast opadać , zadziera do góry. Proszę o radę ,jaką technikę lądowania stosować w takim przypadku. Pozdrawiam.

Posted

Proponuje wyważyć prawidłowo model a jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół.

Posted

Chciałem jeszcze dodać że przeważyłem model na tył dlatego, aby ułatwić wykonywanie niektórych elementów 3D.

Posted

Witam cię Dominiku.Jeśli się nie mylę to już się chyba spotkaliśmy na lotnisku w Aleksandrowie i w Brużyczce Małej. Chętnie skorzystałbym z twojej pomocy. Nie wiem tylko kiedy i gdzie moglibyśmy polatać .W Łodzi jest z tym problem. Ja czasami robię wypad do Kazimierza, ale to tak nieoficjalnie.

Posted

Najlepiej umówić się w któryś łikend. Wpadnij do nas do Brużyczki, zwykle w soboty i niedziele latamy coś postaramy się z tym Yakiem zaradzić.

Posted

Do Kruszmena:

Czy mógłbyś dokładnie podać gdzie latacie w Brużyczce? Mieszkam w pn części Łodzi i chętnie bym się tam przejechał.

Pozdrawiam

Andrzej

Posted

Witaj jeżeli masz problem z lądowaniem przy tylnym wyważeniu to po prostu musisz lądować trochę szybciej tak by model sam nie zadzierał do góry

Posted
jeżeli koniecznie ma być przeważony to zastosować mix do lądowania aby przy minimalnym gazie wysokość była ~4% w dół.

Potwierdzam prawda !!! sam stosowałem takie mixy przy tylnym wyważeniu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.