Skocz do zawartości

"BIES"

balcerseb88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie musi byc koniecznie od golfa mi akurat taka wpadla w rece wiec taka zastosowalem nada sie kazda inna najlepiej z plastikowa obudowa bo sa sporo lzejsze od tych metalowych. najlepiej isc na szrot lub jakies zlomowisko i poptytac o pompki do spryskiwaczy mozna kupic naprawde za grosze a spisuje sie wcale nie gorzej od tych orginalnych modelarskich.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.Świetny przykład jak można zrobić model z rzeczy ,,niemodelarskich,,**.Mam pytanie odnośnie skrzydeł.Porozcinałeś kawałki styropianu tak żeby pasowały ci pod wycinarkę* i powycinałeś profile , a potem posklejałeś to do kupy i powzmacniałeś i wyażurowałeś.Przymieżam się do budowy giganta ze skrzydłami ze styro ale nie wiem jak zrobić profil.Pozdrawiam.

Opublikowano

tak zrobiłem dokładnie jak piszesz. porozcinałem styropian na kawałki o długości 50cm powycinałem progile wyciołem otwory pod dzwigary. Posklejałem do kupy i wyażurowałem w tym modelu nie ma chyba zadnej deski balsy :) Pierwsze zalozenie przy budowie byla cena jak najtajszy i oto powstal.

A co to bedzie za model jaka wielkosc ??

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Planuje zrobić gigantycznego trenerka ze styro.Ma on latać , a nie wyglądać!!!.

Założenia:

- maksymalna prostota;

- gigant;

- materiały:styropian i sklejka itp.;

- silnik spalinowy;

- sterowanie:silnik,Wysokość ,lotki.

Będzie on długości 2 metry i rozpiętości nie pamiętam ale na pewno ponad 2,5 metra.

Ma latać a nie wyglądać.

Opublikowano

Piękności, gratuje odwagi pierwsza spalina i od razu taki model /wielkość/

Mnie brakuje odwagi w ulotnieniu moich modeli wiszą sobie pod sufitem, jako dekoracja,

Przydałby się jeszcze taki Bies ,brakuje mi tylko planów jak można by było prosić o skany to byłbym wdzięczny jacekbalcerzak@wp.pl

Pozdrawiam jacekb

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję, że Kolega się nie obrazi jak w jego poście wrzucę swoją wersję swoją interpretację planów Bies'a :) . Oblatany w tym roku - rozpiętość 1400 mm, silnk 6,5 cc MVVS, skrzydło styro-balsa. Lata majestatycznie i wolno jak na dwupłata przystało. POLECAM!!!

album_pic.php?pic_id=209

album_pic.php?pic_id=208

Opublikowano

Piękności!! Jeszcze tylko silnik 4-t wstawić i realizm lotu 100%.

Opublikowano

No piękny.. ale pilot jakiś taki karłowaty :lol2: . Czy dałoby się załatwić plany? Jakiś filmik też byłby mile widziany.

Opublikowano

Film się "tworzy", jak tylko będzie gotowy to oczywiście, że wstawię. Plany miałem tylko w wersji papierowej. Co do pilota....jak wszyscy stali po wzrost to on w kolejce po samolot się ustawił :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.