Guest Addriano Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Witam Mam 12 zupełnie sprawnych ogniw li-on z laptopa ogniwa o pojemności 2,2Ah wydajności 2,5C (tyle na nich wycągałem ) Latać się na tym da to już sprawdzone ale mam pytanko moze ktoś zwas uzywał juz takich ogniw w różnych konfigracjach. Ja do tej popry latałem tylko na 3s1p. Z tych 12 które mam obecnie mam zamiar zrobić 4s no i właśnie czy 4s1p czy moze lepej 2s2p a moze 4s2p Chodzi o naped trenerka waga 4 ognw to 180g. Jak myslicie isc w prąd czy w napęcie?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
-==PEGAZ==- Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Do trenerka ja bym robił pakiet 2S2P. Ale dużo tu zależy jeszcze od silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Chyba od dwóch albo trzech lat latam na zestawie 3s2p w 120 cm skrzydełku - czas lotu to conajmniej 20 mniut ( a jak termika to i z godzinę w górze ). Max. wydajność z ogniwa jaki mi udało się osiągnąć to 7 A. Ale do tzagiego w sam raz ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Addriano Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Silnik to popularny Bm 2408-21 kv 1750. No i sie zastanawiam czy mu dawać 4s czy mu jednak podarować i 2s2p. Cytat z Nastik "zalecane śmigła: 2xLi-xxx/9x5 10.5A," Zaś co do zagiego to moj świetnie latał na tym właśnie silniku z pakietem właśnie z tych ogniw 3s1p. Ze śmigłem 7x5 lub coś koło tego juz dokładnie nie pamiętam. A napęd ma służyć do metrowego trenerka którego waga z cztero ogniwowym pakietem oscyluje w okolicach 450-500g. A celem takiego pakietu a właściwie 3 pakietów ma byc latanie do wyży..... no wiecie do czego To jak myślicie jaki pakiet zapodać ?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Ja bym dal 2s2p i smiglo 9x6 (z takimi latalem na lipolu 2s). Model pojdzie pionowo do gory. Obciazenie z 9-10A. 3s2p na smigle 8x4 choc nie wiem czy warto bo waga mocno wzrosnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Addriano Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Obciazenie z 9-10A. No właśnie tyle ze ja z nich realnie i z Bożą pomocą może wycisne 8A i to bradzo krótko potem moge liczyć na 6A. Wiec myśle ze śmigiełko coś koło 8x5 powinno dawać rade. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Oj, troche tak z pamieci zle powiedzialem Tutaj masz testy robione przez HC i uzytkownikow: KLIK Ciezko z tym 6A.... edit: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6469 z wysylka z 40zl, zimne po locie z tym silnikiem na 10x5. Nie wiem czy warto sie bawic w te ogniwa z laptopa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Addriano Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Nie wiem czy warto sie bawic w te ogniwa z laptopa... Hehe warto bo są za darmo nie ksztują nawet 1pln ; Pozdrówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.