Skocz do zawartości

Zawody w Chrcynnie 2009

Władek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W drugi weekend września 2009 odbędą się kolejne zawody modeli akrobacyjnych gigantów. Utrzymywanie formuły zawodów tak jak to było w poprzednich latach trochę nas już nudzi. Frekfencja niewielka, a i kibiców nie za wiele. Chodzi nam po głowie, aby te zawody rozegrać w podobnej formule, jak zrobił to Grzesiek Baraniak w Nowym Targu. Czyli tylko FreeStyle. Latamy do muzyki lub bez muzyki 4 minuty free style to co kto umie i jak umie. Jedyne ograniczenie to rozpiętość większa niż 210 cm. Sędziowie oceniają stopień trudności lotu, efekty wizualne, płynność lotu, bezpieczeństwo. Myślę, że taka formuła przyciągnęła by więcej zawodników i każdy lot byłby inny. dzięki temu byłoby ciekawie.

Prosiłbym o sugestie i opinie. Co o tym myślicie? Czy macie ochotę przyjechać do Chrcynna na takie zawody?

Pozdrawiam Władek Jarochowski

Opublikowano

Witam,

Podoba mi się ten pomysł i chętnie skorzystam. Na pewno jest to szansa dla wszystkich, którzy latają dużymi modelami do startu choćby w najprostszej konkurencji. Sądzę ,że takie podejście do sprawy zachęci do startu wielu nowych pilotów. Władku, czy można już oficjalnie publikować imprezę i jej termin ? Chętnie umieszczę info na mojej stronie.

Opublikowano

Termin jest już klepnięty. Natomiast program stoi pod znakiem zapytania. Jeśli będzie się podobać to co powyżej napisałem i będzie odzew to taką właśnie imprezę zorganizujemy, jeśli odzew będzie umiarkowany, a frekfencja podobna do tej z lat ubiegłych - to po co się szarpać. Wtedy sobie odpuścimy.

Opublikowano

To zdecydowanie dobry pomysł. Można również pomyśleć o konkurecnji Artistic Aerobatic F6D, czyli latanie do muzyki modelami troche mniejszymi (ponizej 2m, ponizej 5kg) i wtedy sprobować ściągnąć zagranicznych pilotów. Na pewno będzie ciekawie.

Tak to wyglada:

Opublikowano

Witam.

Co do górnej granicy jest określona w regulaminie F3M tj.25kg w Polsce ,a 20 kg w Europie.

Co do zawodow organizowanych w Chrycynnym zawsze SUPER chociaż wiaterek jest czasem za duży.

Latanie do muzyki i organizowanie zawodów w tej klasie myślę że będzie tak jak z zawodami F3M ,szściu , siedmiu zawodników i na tym koniec,bo ilu lata do muzyki 6-7 jak w Nowym Targu.Chwała tym pilotom za wiarę w swoje umiejętności i chęci do pokazania się.

U nas w Nowym Targu gdyby nie piknik i wiele różnych modeli i modelarzy z całej Polski ,to myślę że też by to było jak zawsze 6-7 zawodników.

Latanie do muzyki w nowym Targu to wielki przerywnik ,pokaz kunsztu pilotów i co można zrobić modelem 20 kg.

W przyszłym roku zmienimy troszkę regulamin ,będzie opublikowany w styczniu na naszej stronie.

Każda impreza modelarska czy to piknik ,czy zawody pochłania ogrom zaangażowania ,pracy i funduszy .

Proponuję Zadeklarować się i zobaczymy ilu by nas by ło na dzień dzisiejszy.

Podzielmy na :ZAWODY F3M tak

FREESTYLLE tak

Pozdrawiam

Grześ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.