Skocz do zawartości

Jak odebrać 5180 MHZ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem sobie za 300 zł pod choinkę takiego drona: https://pl.aliexpress.com/item/4000186985557.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.40175c0fbEhuaY. Dron jak za te pieniądze lata całkiem dobrze, jest w miarę stabilny nawet na sporym wietrze. WIFI z tego drona nadaje na częstotliwości 5180 MHZ. Posiadam telefon, który nie odbiera wifi na tej częstotliwości, a nie zamierzam inwestować w nowy. Dlatego mam prośbę o pomoc jak odebrać chociaż sam obraz z kamery. Posiadam gogle z odbiornikiem RC832, ale też nie odbiera tej częstotliwości. Syn zainstalował na laptopie program dzięki któremu odbieram sygnał i mogę korzystać z przypisanego do drona oprogramowania jednak z bardzo małej odległości kilku metrów, po czym obraz "zawiesza się". Jeżeli istnieje jakieś urządzenie, które można podłączyć do laptopa, mojej komórki albo okularów gogle to byłbym wdzięczny za informację.

Pozdrawiam.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.