Gość Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Minęło siedem lat od narysowania tego modelu.... do jego realizacji. Radek z Olpen wyciął mi go w czerwcu ale różnymi kolejami losu otrzymałem go dziś. Dokładny opis modelu jest tu http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=748 Jest kilka drobnych skuch w projekcie ale to pierdoły. 82 gramy - tyle wazy to co na zdjęciu. Można lżej ale nie będę się z tym spinał. Z tego co pamiętam model wzorowany na Alrechinie czy jakimś takim. Jak się składa? No cóż- dobrze. 10 minut roboty do stanu jak na zdjęciach. Może kogoś zainteresują te wykopaliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ładnie wygląda zobaczymy co bedzie dalejWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zainteresują Twoje wykopaliska!!!??? Sławku - nareszcie jesteś (chciałoby się powiedzieć). Prawie nie piszę na forum ale czytam i pilnie śledzę Twoje poczynania od lat. Wiele się dowiedziałem i nauczyłem od Ciebie. Teraz też tak będzie. Cieszę się i zasiadam do czytania i obserwacji. Pozdrawiam z Torunia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 7 minut temu, sp2ukx napisał: Zainteresują Twoje wykopaliska!!!??? Sławku - nareszcie jesteś (chciałoby się powiedzieć). Prawie nie piszę na forum ale czytam i pilnie śledzę Twoje poczynania od lat. Wiele się dowiedziałem i nauczyłem od Ciebie. Teraz też tak będzie. Cieszę się i zasiadam do czytania i obserwacji. Pozdrawiam z Torunia. Cześć, zaskoczyłeś mnie trochę miłymi słowami Dziękuję. Modele już bardzo rzadko kleję. Ten chodził mi po głowie kilka lat. Dziś skoczyłem do Modelarni na Bitwy Warszawskiej, kupiłem dwie deski balsy, listwy i kleje no i wykleiłem to co na zdjęciach. Całość do szlifowania rzecz jasna. Waga 144g. Nie jest najlżej ale to konstrukcja sprzed 7 lat- wtedy nie walczyłem jeszcze o każdy gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Twoja twórczość zawsze cieszy oczy. Niejednokrotnie marzyłem o posiadaniu jakiegoś Twojego akrobata. Niestety nie mam warunków do prac modelarskich. Stać mnie tylko na poświęcenie odrobiny czasu zestawom arf i latanie. Z czym to się wiąże wiadomo. No cóż - nie można mieć wszystkiego. Jeszcze raz dziękuję za relację z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 No niestety, nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli żeby było. Wczoraj zrobiłem jeszcze zakończenie kadłuba, dziś posklejałem stateczniki, jutro szlifowanie ( o ile nie zostanę dłużej w pracy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Skleiłem w 90% skrzydła. Nie mam rurek na kieszenie. Trzeba będzie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 no ja już się dowiedziałem z Twoich relacji jak robić kieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Pokleiłem do reszty drewienka. Nie mam trochę czasu na modelowanie więc następna aktualizacja może potrwać. To co na zdjęciu 381g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 O matko! Pamiętam jak zaczynałem przygodę z tym forum i bardzo czekałem na rozwój tego projektu. Również zaliczyłem bardzo długą przerwę, ale wracam w takim razie do śledzenia wątku! Świetnie wygląda ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi