Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam, możecie mi doradzić jaki najlepiej kupić silnik do modelu Yak 54 1,7m ? Model jest tu: http://modelarski.com/produkt-YAK_54_-_120,3559.html A myślałem o takim silniczku: http://modelarski.com/produkt-Silnik_Os_Max_120_AX_RING,1863.html No i na pewno 20ccm będzie ale jakiego byście polecali ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 A jak chcesz polatac? Ostro 3D? Pomysl juz na 4 taktem moze nawet którys ASP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 No raczej 3D, zawisy itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 To jezeli zarówka to tylko 4 takt bo 2 takt ma za duze obroty i ciezko robi sie zawisy i nie tylko. Jezeli waga bedzie ponizej 4kg to 20ccm powinien starczyc ale osobiscie bym cos wiekszego kupił. Jest jeszcze opcja zeby wpakowac benzyna ale to juz z waga bedzie duzo gorzej. Wybór nalezy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 4T ma większy moment obrotowy a wiec można założyć większe smigło o mniejszym skoku ,co w 3D się przydaję sam sie o tym przekonałem kiedy kupiłem ASP 4t... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Hmm ASP... A nie może być OS? Dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Jak cie stac na Os-a to mozesz kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ok to już mniej więcej wiem ale dalsze odpowiedzi mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja miałem asp 4t i nie moge złego słowa powiedzieć palił, równo pracował ale jednak os to os Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Jak cię stać na naprawdę dobry silnik to proponuje to http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=4154 rewelacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 O nie nie Za drogi zdecydowanie za drogi No i pojemność też za duża (Jak na moje oko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 a kolega to jakies doswiadczenie ma? czyms podobnym juz latał czy ma ochote zrobic jeden kilku sekundowy lot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 mam doświadczenie i nie martw się rodzina kretów przeżyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 mam doświadczenie i nie martw się rodzina kretów przeżyje I potrzebujesz jednak pomocy Po samym AFPD to nie jest dobry model dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 AFPD ? Gdzie Pan to wyczytał :/ ? Ja już miałem 2 modele spalinowe akrobaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Idealnym silnikiem dla Ciebie powinien okazać się ASP z rodziny FS,skoro już miałeś 2 spalinowe akrobaty.Ja miałem sobie zamiar sprawić taki silnczek lecz ze wzgledu na kupno okazyjnie 2-suwa nic z tego nie wyszło . PS.Sorry za offtop ale mam pytanie odnośnie awataru Malker :mrgreen: -słuchasz The offspring :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 No właśnie a ja zakupiłem już silniczek OSa 2 takt 20ccm myślę, że będzie dobry A do odpowiedzi Konrada: Tak słucham czasami ale nie non stop Ale nasz Modek kazał mi zmienić avek a ja tak wyglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak cię stać na naprawdę dobry silnik to proponuje to http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=4154 rewelacja... Ten silnik jest rewelącją jako nowinka techniczna jednak patrząc na stosunek mocy do masy całosci z zapłonem cięzko dobrac do niego model akrobacyjny. 7.5kg ciągu z silnika o takiej masie to nic nadzwyczajnego Bardzo oryginalny pomysł Waga silnika bez tłumika: 1245g, Waga zapłonu: 125g, Pakiet do zapłonu 150g Waga tłumika: 86g Podliczając wszystko 1606g chcesz wpakować w model 1.7m ???? PS nie licze solidnego łoża na ten silnik :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: No właśnie a ja zakupiłem już silniczek OSa 2 takt 20ccm myślę, że będzie dobry A do odpowiedzi Konrada: Tak słucham czasami ale nie non stop Ale nasz Modek kazał mi zmienić avek a ja tak wyglądam To bardzo dobry i sprawdzony silnik na paliwie z 5% nitro lata kilku moich kolegów i wszyscy sa zadowoleni.Tankujesz latasz nie regulujesz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Radek ma rację co do tego że saito fg-36 jest do tego modelu za duże i za ciężkie jeśli tu miała być benzynka to raczej taka : http://www.horizonhobby.com/Products/TechnicalSpecs.aspx?ProdID=SAIEG20 w większości przypadków silnik 4 suwowy będzie cięższy i słabszy od tej samej wielkości 2 suwowego silnika dodatkowo cięższy bedzie benzyniak od żarowego bo zapłon akku to też swoje waży. Nikt nie mówi jednak o innych aspektach jak koszt eksploatacji benzynki w stosunku do żarowej 20-tki . Wydaje mi się że w silnikach benzynowych będzie podobnie jak w żarowych gdzie czterosuwy wypierają silniki dwusuwowe ze względu na ich osiągi i kulturę pracy. Pewnie za kilka lat znikną dwusuwowe benzyny a ich miejsce zajmą lekkie nowoczesne silniki czterosuwowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 mam nadzieję, że silniczek jaki nabyłem będzie się dobrze sprawował Niedługo* relacja z budowy *styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.