ryszardg Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam Mam problem z drążkami na 1 i 4 kanale .Przy wychyleniu drążków o 1/4 zakresu serwa wychylają się maksymalnie i drągi na pozostałym zakresie nie reagują.Serwa wracają do 0 też tylko na takim zakresie wychyleń , od maximum do 1/4 zakresu nie reagują . Na kanałach 2 i 3 serwa działają na całym zakresie wychyleń .Man nadzieje że widać to na filmiku.ńie wiem czy można to gdzieś przestawić czy potrzebna wymiana drążków.Może ktoś się spotkał i wie czy można coś no to poradzi cz trzeba wymienić drążki . 20200215_131553.mp4
Gość Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Jeżeli nigdzie programowo nie masz pokombinowane, to rozkręć obudowę i "popraw" wtyki przewodów na płytkach potencjometrów. Znaczy wypnij i wepnij wtyki, może tylko dociśnij te złącza. Teoretycznie powinno dać poprawę.
Bodzioch Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Sprawdź krzywe ,expo kanałów które tak pracują. Ustaw pracę liniową, porównaj z kanałami które pracują liniowo . 1
mihu Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Dla pewności wykonaj kalibrację drążków. Jest w menu po długim naciśnięciu przycisku menu - tego z 3 krechami. 2
ryszardg Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Opublikowano 15 Lutego 2020 Dziękuję wszystkim. Jednak najprostsze sposoby są najskuteczniejsze.Wystarczyło skalibrować i wszystko działa jak trzeba.Że ja tego nie zrobiłem?♂️.Jeszcze raz dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi