pdudus1980 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jestem szczęśliwym właścicielem samolotu Calmato 40 Trainer i w związku z tym mam kilka pytań. Od miesiąca trenuję na symulatorze FMS i chciał bym się dowiedzieć który z modeli najlepiej odwzoruje lot mojego trenerka. W zasadzie to cały czas latam na SuperCup bez większych dzwonów, inne model też mam opanowane(poza SU-27, bardzo nerwowy a może to wynika z małej precyzji moich analogowych dzwigni w gamepadzie). Z tąd pytanie: 1. Na którym modelu najlepiej latać 2. Po jak długim treningu wyść na pierwsze loty Z sugestie i podpowiedzi z góry bardzo dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ja też mam Calmato 40 sport (dolnopłat) i od razu do kupiłem aparature trenowałem na APD którego możesz kupić lub ściągnąć demo (chyba) i tam właśnie jest ten model idealnie odwzorowany Ja trenowałem na APD miesiąc i po miesiącu już spokojnie latałem edit: Wiem, że miesiąc to długo ale miałem model opanowany idealnie trenowałem np. Startowałem koło i lądowanie i tak dziesiątki razy pózniej start figura jakaś i lądowanie i starałem się nie zabić kreta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdudus1980 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ja nie uszę kupować aparatury bo mam zestaw RTF (zawiera wszystko). Będę wdzięczny za podanie strony do tego symulatora APD lub przesłanie pliku na email. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Koledze Malker wkradła się literówka w poście,zamiast APD miało być AFP.NIestety,ale żadnej wersji demo programu Aerofly Professional raczej nie znajdziesz,aczkolwiek symulator jest rewelacyjny.Jeśli symulator koniecznie musi być darmowy to ściągnij sobie nową wersję FMS(ma o wiele większy realizm lotu w porównaniu do starszej wersji,podstawowych odruchów się nauczysz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Nowy / Stary FMS kiedy nastąpiła zmiana ja znajduję tylko FMS 2.0 Alpha 8.5 . Czy to najnowsza wersja? Darek PS - przepraszam za wtrącenie ale to chyba w temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 G4 http://www.realflight.com/free-g4-demo.html G3 http://www.realflight.com/free-g3-demo.html Jeśli chodzi o demo to jest pewnie to o co chodziło malkerowi, ale tu nie ma możliwości podpięcia aparatury. A co do fms to mi działała właściwie, tylko wersja beta coś :wink: , alpha nie widziała aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Nie wkradła mi się literówka APD to Aerofly Professional Deluxe. A pduduś juz wsio wie I chyba zakupi oryginał (tak mi na pw mówił dzisiaj, a ja mu doradziłem gdzie najtaniej kupić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 APD to Aerofly Professional Deluxe.A pduduś juz wsio wie I chyba zakupi oryginał (tak mi na pw mówił dzisiaj, a ja mu doradziłem gdzie najtaniej kupić) No to podziel się tą informacją - inni też by chcieli kupić najtaniej. :wink: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 allegro.pl Czasami widuje kilka sztuk oryginalnych + baza modeli na innej płycie P.S: I ebay.com i pl EDIT: A tu można kupić kabel http://allegro.pl/item509041487_interface_usb_uniwersalny_w_pelni_konfigurowalny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Malker-sorka za tą poprawkę,nie myślę dzisiaj zbytnio,o to samo mi w sumie chodziło,wszyscy w moim miescie na nim latają,ale jak opisujemy pudełka płyt czy cuś to piszemy AFPD a nie APD :mrgreen: Stąd ten mój zły tok rozumowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.