Skocz do zawartości

Symulator FMS-kilka pytań żółtodzioba

pdudus1980

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem szczęśliwym właścicielem samolotu Calmato 40 Trainer i w związku z tym mam kilka pytań. Od miesiąca trenuję na symulatorze FMS i chciał bym się dowiedzieć który z modeli najlepiej odwzoruje lot mojego trenerka. W zasadzie to cały czas latam na SuperCup bez większych dzwonów, inne model też mam opanowane(poza SU-27, bardzo nerwowy a może to wynika z małej precyzji moich analogowych dzwigni w gamepadzie). Z tąd pytanie:

1. Na którym modelu najlepiej latać

2. Po jak długim treningu wyść na pierwsze loty

Z sugestie i podpowiedzi z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano

Ja też mam Calmato 40 sport (dolnopłat) i od razu do kupiłem aparature trenowałem na APD którego możesz kupić lub ściągnąć demo (chyba) i tam właśnie jest ten model idealnie odwzorowany :)

Ja trenowałem na APD miesiąc i po miesiącu już spokojnie latałem :)

edit: Wiem, że miesiąc to długo ale miałem model opanowany idealnie trenowałem np. Startowałem koło i lądowanie i tak dziesiątki razy pózniej start figura jakaś i lądowanie i starałem się nie zabić kreta :)

Opublikowano

Ja nie uszę kupować aparatury bo mam zestaw RTF (zawiera wszystko). Będę wdzięczny za podanie strony do tego symulatora APD lub przesłanie pliku na email.

Opublikowano

Koledze Malker wkradła się literówka w poście,zamiast APD miało być AFP.NIestety,ale żadnej wersji demo programu Aerofly Professional raczej nie znajdziesz,aczkolwiek symulator jest rewelacyjny.Jeśli symulator koniecznie musi być darmowy to ściągnij sobie nową wersję FMS(ma o wiele większy realizm lotu w porównaniu do starszej wersji,podstawowych odruchów się nauczysz)

Opublikowano

Nowy / Stary FMS kiedy nastąpiła zmiana ja znajduję tylko FMS 2.0 Alpha 8.5 . Czy to najnowsza wersja?

Darek

PS - przepraszam za wtrącenie ale to chyba w temacie...

Opublikowano

Nie wkradła mi się literówka APD to Aerofly Professional Deluxe.

A pduduś juz wsio wie :) I chyba zakupi oryginał (tak mi na pw mówił dzisiaj, a ja mu doradziłem gdzie najtaniej kupić)

Opublikowano
APD to Aerofly Professional Deluxe.

A pduduś juz wsio wie :) I chyba zakupi oryginał (tak mi na pw mówił dzisiaj, a ja mu doradziłem gdzie najtaniej kupić)

:o

No to podziel się tą informacją - inni też by chcieli kupić najtaniej. :wink:

Darek

Opublikowano

Malker-sorka za tą poprawkę,nie myślę dzisiaj zbytnio,o to samo mi w sumie chodziło,wszyscy w moim miescie na nim latają,ale jak opisujemy pudełka płyt czy cuś to piszemy AFPD a nie APD :mrgreen: Stąd ten mój zły tok rozumowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.