Skocz do zawartości

Nadajnik Futaba 9Z T9ZAP WC2 [World Champion II Edition] Fasst TM-8 2,4 Ghz czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiam się na zmianą mojej TGY i10 na takie cudo.Gość woła coś około 800-900 zł a mam pod nosem, sprzęt chyba dość wiekowy może jakieś sugestie. Może ktoś ma i podzieli się opinią

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym  nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć  różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej  , nie wiem  ,  nie miałem okazji testować .Zaraz  pozbyłem się  14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem  z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky .  Obecnie łatwo  dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga .  Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo dobrze w Futabie 9zap  sprawuje się moduł 2,4 GHz Spektrum. Wszystko co do Spektruma z nim działa. Gdybyś potrzebował takiego, to mam drugi na zbyciu.

Tak jak pisałeś, ta Futaba, pod względem mechanicznym, nie ma sobie równych. Latam na niej już ponad dziesięć lat.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym  nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć  różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej  , nie wiem  ,  nie miałem okazji testować .Zaraz  pozbyłem się  14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem  z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky .  Obecnie łatwo  dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga .  Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam .
Dlaczego nie chciała pracować z frsky ?

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.