robo123rob Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 zastanawiam się na zmianą mojej TGY i10 na takie cudo.Gość woła coś około 800-900 zł a mam pod nosem, sprzęt chyba dość wiekowy może jakieś sugestie. Może ktoś ma i podzieli się opinią
klkrol Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej , nie wiem , nie miałem okazji testować .Zaraz pozbyłem się 14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky . Obecnie łatwo dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga . Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam .
Marek_Spy Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Co prawda dawno był wpis ale mam taką i do niej wszystko łącznie z serwisowkąWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
bubu2 Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Bardzo dobrze w Futabie 9zap sprawuje się moduł 2,4 GHz Spektrum. Wszystko co do Spektruma z nim działa. Gdybyś potrzebował takiego, to mam drugi na zbyciu. Tak jak pisałeś, ta Futaba, pod względem mechanicznym, nie ma sobie równych. Latam na niej już ponad dziesięć lat.
Marek_Spy Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej , nie wiem , nie miałem okazji testować .Zaraz pozbyłem się 14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky . Obecnie łatwo dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga . Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam .Dlaczego nie chciała pracować z frsky ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi