robo123rob Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 zastanawiam się na zmianą mojej TGY i10 na takie cudo.Gość woła coś około 800-900 zł a mam pod nosem, sprzęt chyba dość wiekowy może jakieś sugestie. Może ktoś ma i podzieli się opinią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klkrol Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej , nie wiem , nie miałem okazji testować .Zaraz pozbyłem się 14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky . Obecnie łatwo dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga . Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Co prawda dawno był wpis ale mam taką i do niej wszystko łącznie z serwisowkąWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Bardzo dobrze w Futabie 9zap sprawuje się moduł 2,4 GHz Spektrum. Wszystko co do Spektruma z nim działa. Gdybyś potrzebował takiego, to mam drugi na zbyciu. Tak jak pisałeś, ta Futaba, pod względem mechanicznym, nie ma sobie równych. Latam na niej już ponad dziesięć lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Nie ma i nie będzie tak wykonanych nadajników , solidny i trwały sprzęt ( bodajże w środku ma aluminiowy szkielet ) . Było to moje drugie radio po Graupnerze 314 FM . Nieograniczone możliwości miksowania - wszystko ze wszystkim , w dowolnych fazach lotu . Kolejnym nadajnikiem była Futaba 14 sg , byłem w szoku jaka kolosalna różnica ! plastk który nic nie waży , jakoś dziwnie pracujące drążki , czuć różnicę jak się weźmie te dwa radia do ręki . Może droższe futaby są robione lepiej , nie wiem , nie miałem okazji testować .Zaraz pozbyłem się 14 sg ze względu na te ograniczenia miksów . Nigdy żadnych zakłóceń na PCM ( przy lotach na PPM zdarzały się kopnięcia w elektrykach ). Na 35 Mhz latałem z odbiornikami Jeti , Hitec - żadnych problemów . Oczywiście brak telemetrii i podświetlanego wyświetlacza .Nie chciała też pracować z modułem 2,4 Frsky . Obecnie łatwo dostępne , tanie odbiorniki PCM 1024 swego czasu pierwsza światowa liga . Jeśli nie potrzebujesz więcej kanałów - to na pewno warto . Pozdrawiam .Dlaczego nie chciała pracować z frsky ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi