bzik4 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Postanowiłem zrobić jakiś samolot na halę a że "desek" nie znoszę wystrugałem sobie z depronu i styropianu małego prawie Piperka. Rozpiętość 790mm długość z silnikiem 580mm, silnik ciężki emax cf2805 :? przepięty w gwiazdę bo było za duże kv, śmigło GWS 7x3,5 regiel za ciężki 18A Mag8 :? odbiornik GWS 4,4g i dwa serwa esky 8g do tego pakiet 2s od Lamy. RTF wyszedł jak na zdjęciu bardzo przyzwoicie ale jeszcze nad tym popracuję :mrgreen: dopiero teraz zauważyłem że nie zrobiłem zdjęcia całego samolotu :roll: Maszyna jeszcze nie oblatana ale jutro będzie TEN dzień! I na pewno jakaś fotka całego. zdjęcia niestety nie najlepszej jakości ale dysponowałem tylko telefonem . EDIT a oto i pipek w całej okazałości niestety aura nie pozwoliła oblatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 w kadłubie to widzę, że baaaaardzo ciasno :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 nie jest tak źle jak będzie mniejszy regielek to jeszcze się miejsce dla pilota znajdzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wagowo i tak fajnie wyszedł, czekam na oblot i pierwsze relacje, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 ciągle mnie dręczy jedno pytanie czy na pewno wyrobisz się z tym na hal :? i??. Chodzi mi o to czy się wyrobisz ze skrętem przed ścianą. I model tylko ze sterem kierunku... :? Musi być duża hala . Ja bym się bał, że go rozwalę przed lotami na hali :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 ja postanowiłem go na oblatać na korytarzu, efekt - dzwon :mrgreen: wyłamana wrega silnika. a halę mam baaardzo dużą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.