bzik4 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Postanowiłem zrobić jakiś samolot na halę a że "desek" nie znoszę wystrugałem sobie z depronu i styropianu małego prawie Piperka. Rozpiętość 790mm długość z silnikiem 580mm, silnik ciężki emax cf2805 :? przepięty w gwiazdę bo było za duże kv, śmigło GWS 7x3,5 regiel za ciężki 18A Mag8 :? odbiornik GWS 4,4g i dwa serwa esky 8g do tego pakiet 2s od Lamy. RTF wyszedł jak na zdjęciu bardzo przyzwoicie ale jeszcze nad tym popracuję :mrgreen: dopiero teraz zauważyłem że nie zrobiłem zdjęcia całego samolotu :roll: Maszyna jeszcze nie oblatana ale jutro będzie TEN dzień! I na pewno jakaś fotka całego. zdjęcia niestety nie najlepszej jakości ale dysponowałem tylko telefonem . EDIT a oto i pipek w całej okazałości niestety aura nie pozwoliła oblatać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 w kadłubie to widzę, że baaaaardzo ciasno :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzik4 Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 nie jest tak źle jak będzie mniejszy regielek to jeszcze się miejsce dla pilota znajdzie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel4090 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Wagowo i tak fajnie wyszedł, czekam na oblot i pierwsze relacje, powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 ciągle mnie dręczy jedno pytanie czy na pewno wyrobisz się z tym na hal :? i??. Chodzi mi o to czy się wyrobisz ze skrętem przed ścianą. I model tylko ze sterem kierunku... :? Musi być duża hala . Ja bym się bał, że go rozwalę przed lotami na hali :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzik4 Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 ja postanowiłem go na oblatać na korytarzu, efekt - dzwon :mrgreen: wyłamana wrega silnika. a halę mam baaardzo dużą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.