Skocz do zawartości

Łódż do wywozu zanęty wędkarska

specjalford

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak otrzymałem dokładną instrukcje ,chciałem jednak to zrobić po swojemu i zrobiłem krytyka rzecz normalna ale obrażanie to odmienna rzecz :'(

zrobie to samo z aluminium a i tak zastosuje zato większe aku bo od wagi nie odstąpie :twisted: bo na ryby jeżdże czymś takim i pod sam staw

865b7ad9d4b2f281.jpg

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zobacz jakie akumulatory byłyby z duuużym zapasem odpowiednie do twojej łódki, a wagowo na cóż motyl i siekiera Oto akumulatory lub w wersji tańszej i na pewno bardziej modelarskiej przy dużej wydajności prądowej i możliwości naładowania w 1/2 godz. TUTAJ

Opublikowano

To nie są akumulatory do aparatury tylko napędowe, a w sklepie modelarnia pl. znajdziesz dużo i najtańszych pakietów do aparatur. Te linki które podałem to do akumulatorów R20 i SUB-C Do zasilania aparatur najczęściej używa się AA ( R6)

Opublikowano

po pierwsze primo:

www.batimex.pl

po drugie primo:

problem jest z odbiornikiem i klatką Faradaya, dlatego regulator odcina z powodu braku poprawnej ramki z odbiornika :) Antenę dopasowywałeś długością czy na oko??

Opublikowano

powinna mieć długość : 102 - 51 - 25,5 z zaletą jak najdłuższej. Długość tą należy mierzyć od płytki laminatu odbiornika.

Jeśli nie odcinałeś oryginalnej anteny to wyprowadź ja na zewnątrz najwięcej ile się da, użyj rurki od bowdenu w celu zrobienia stojącej i masz gotowe :)

Opublikowano

Antena to cieniutki kabelek ja przykręciłem go do anteny samochodowej, ale wydaje mi się ze bez obciążenia pracuje normalnie,nie mam jak tego sprawdzić na sucho bo ośki mam z chromoniklu i jest tarcie na simeringach wytwarza się wysoka temperatura w wodzie niema tego problemu może z regulatorem coś nie tak za duże obciążenie :?: :!:

Opublikowano

postaw łajbe na ziemi złóż antenę nadajnika i do około 40-50m powinna działać jak należy. jeśli wcześniej zaczną same załączać się silniki i serwa to znasz już przyczynę :D

Opublikowano

Zrobić łódkę PLASTIKOWĄ tzn. z laminatu. :lol: Tak na serio to wyjąć odbiornik, podpiąć serwa i zasilania tak aby wszystko bylo na zewnatrz metalowego kadłuba i sprawdzic czy występują takie same objawy. Jeżeli nie to wina kadłuba. jeżeli tak to :

1 sprawdzić antenę. ( wcześniej jeden z kolegów ci odpisał jak powinna wyglądać MODELARSKA antena a nie gadżet, no ale TY wiesz swoje lepiej więc może zostawiłeś ten samochodowy wynalazek :?: i :ass: odbiornik nie działa :lol:

2) sprawdzić kwarce nadawczy i odbiorczy.

3) spradzić czy nie "sieje" regulator. Zamiast BEC'a z regulatora podpiąć bezpośrednio 4-ro celowy pakiet odbiornika 4,8V

4) zmienić odbiornik.

5) zmienić nadajnik.

Jeżeli pracujesz w paśmie 27MHz AM to zmienić aparaturę na 40MHz FM ( Broń Boże nie zmieniaj na 35MHz bo to pasmo lotnicze i wszyscy jak jeden mąż powiesimy Cię za to na suchej gałęzi) bo na 27MHz AM nadają CB - radia - może ktoś w okolicy ma silny nadajnik z dobra zewnętrzną antena i to jest przyczyna twoich kłopotów.

Jednak sądzę , że mści się na Tobie " solidność konstrukcji" ( + dodatkowo antena od radia samochodowego :? :shock: )

Antena to cieniutki kabelek ja przykręciłem go do anteny samochodowej,

długość anteny to chodzi o bat ( :shock: :shock: moje wtrącenie i podkreślenie)czy ten cieniutki kabelek z odbiornika
Daj spokój z antenąa samochodową masz zrobić antenę do odbiornika MODELARSKIEGO i nie kombinuj po swojemu.
Opublikowano
Jeśli nie odcinałeś oryginalnej anteny to wyprowadź ja na zewnątrz najwięcej ile się da, użyj rurki od bowdenu w celu zrobienia stojącej i masz gotowe :)

od tego trzeba zacząć, a najlepiej od teorii przesyłu fal radiowych, strojenia anteny itp.

nie ulepszaj już niczego w odbiorniku to pewne. Antenę samochodową prawdopodobnie przykręciłeś do blachy bez odizolowanie :)

Opublikowano

Witam wyjąłem cały odbiornik na zewnątrz odkręciłem kabelek od anteny podparłem do góry długość 70cm złożyłem antenę w nadajniku oddalając się jakieś 20mm serwa szaleją :evil: :F :ban:

z wysuniętą anteną na odległości 60m też są zakłócenia co mam zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.