sajder Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chcę sobie kupić T- Rexa ale nie wiem czy opłaca się kilkaset zł więcej wydawać na czerwoną kabinkę. Proszę kogoś kto ma większe pojęcie o tych modelach o konkretną odpowiedź... Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Moim zdaniem, jak masz więcej kasy, to kupuj wersję PRO. Oprócz czerwonej kabinki masz: - napęd ogona wałkiem a nie paskiem (mniejsze opory, a podczas zmian temperatury nie będziesz musiał ciągle regulować napięcia paska) - rama węglowa - skrzynka ogonowa wirnika Alu - prawie cała głowica Alu Innymi słowy, jak się okażesz niezłym talentem i po pół roku zaczniesz wywijać fikołki, to sobie wtedy powiesz, kurde, ale byłem głupi że nie kupiłem PRO, teraz muszę wywalić tyle kasy, żeby kupić nowego helika Niektórzy pisują, że pasek na ogonie lepszy niż wałek, bo w razie kraksy mniejsze straty. Fakt, koszty wtedy mniejsze. Ale nie ma co podchodzi do latania z założeniem, że na pewno się rozbije model. Uwierz, że da się latać i nie rozbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajder Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze 1 pytanko. Napaliłem się na T-Rexa ale Raptor 50 Titan jest od niego dużo tańszy. Jakie tam są rozwiązania jeśli chodzi o napęd tylniego śmigła? Czy dużo różni się od T-Rexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Raptor to zupełnie inna, starsza konstrukcja. Praktycznie sam plastik z ogonem napędzanym paskiem. Poza tym Raptor to układ klasyczny, a rexio to eCCPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 I w dodatku Raptor tak naprawdę nie jest wcale dużo tańszy, za to części już ma droższe niż do Trexa. Za to jest dużo ładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajder Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Hmm więc rozumiem że polecacie mi wydać troszkę więcej pieniążków na wersję 600 N Pro. Nio faktycznie Raptor jest ładny ale już mój kolega takowego kupuję a ja chciałem mieć podobnej klasy lecz inny;P Nie lubie kopiować pomysłów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.