robas69 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam Was. Mam gorącą prośbę do Kolegów latających Miss Morava. Czy możecie sprawdzić czy można fizycznie wsunąć półkę, która służy do zamocowania zbiornika w zamyśle producenta, z dwoma akumulatorami o wymiarach ca 150 x 50 x 50 mm każdy (5 S 5000 mAh), poprzez klapę nad kabiną. Miałem kiedyś MM z DA 50, ale musiałem ją sprzedać, a teraz myślę nad elektryfikacją innego egzemplarza. To może być wyzwania właśnie poprzez brak możliwości wymiany akumulatorów, czy problem z wyważeniem - 3 serwa w ogonie. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Z tego co pamiętam to tak, bo rok temu wymieniałem u siebie zbiornik a półkę mam demotowalną, aczkolwiek dla pewności zmierzę w przyszły weekend i dam Ci znać. Poza tym patrząc na sam manual wymiar półki - 3x100x180mm a wymiar pokrywy kadłuba - 3x172x200mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Cześć Radek, dziękuję Ci bardzo. Najbardziej chodzi o to, czy z półką z aku będzie można się "złamać" aby wejść od klapy do wręgi silnikowej i tam ją wsunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Jasne, wrzucę zdjęcia z wymiarami prawdopodobnie w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Bardzo Ci dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Otóż nie będziesz miał najmniejszych problemów z wsuwaniem i wysuwaniem tej półki z zamocowanymi bateriami. Jak już pisałem, z widocznym na zdjęciach zbiornikiem nie miałem problemów a ową półkę mam mocowaną 2 wkrętami co jest wystarczającym zabezpieczeniem w momencie demontażu raz na kilka sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Radek. Baaaaaardzo serdecznie Ci dziękuję. W mojej starej Moravie też miałem Max Beca 2. Pozdrawiam Cię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi