utopia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ups - posiadam ten klej a nie wpadłem na to by go przetestować..... ale skucha :oops: edit jak widać czasem najciemniej pod latarnią rozwiazanie mamy po reką a szukamy na drugim końcu świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nie stosowałem jeszcze UHU por ale do klejenia depronu i styro używam PUREX Rapid jak na razie bardzo sobie go chwalę. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dragon długo schnie, UHU klei w 5 min (doliczając czas na podeschniecie ). Ja osobiście zostanę przy UHU 7,5zł za tubkę 40g/50ml, to nie taka straszna cena za tak dobry klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 7,5zł za tubkę 40g/50ml, to nie taka straszna cena Pogadamy jak na model bedzie Ci szło 4 takie tubki na start. Zwlaszcza w modelach gdzie tak jak w moim edgu wzmocnionym bedziesz kleił płaszczyzne skrzydeł i kadłuba z 2 lub 3 warstw depronu gdzie musi by sklejona cała powierzchnia a nie zapunktowane tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W marketach można czasem dostać zwykły "Klej polimerowy" w niebieskiej tubce. Nie "Dragona". Schnie nieco dłużej niż POR, ale trochę krócej niż niż "Dragon". Koszt ok. 3-4zł za tubkę taką jak UHU POR. Kiedyś go używałem, ale porzuciłem dla UHU POR. Cena POR jest może spora, ale są droższe kleje. U mnie na Żoliborzu jest natomiast problem z dostaniem. Albo sklepy Modelarskie - 13-15zł/tubka, albo okazyjne pokazanie się w markecie obok innych UHU-ów. Wczoraj np. dostałem POR-a w "Oszołomie" na Modlińskiej i wziąłem ostatnie dwie tubki (9,90zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W takiej sytuacji jaką przedstawił Norbert, ja łapie w kilku miejscach UHU a resztę smaruję Dragonem polimerowym, schnie może i długo, ale jak się chce cosik zaoszczędzić to zawsze opcja :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.