rubesom Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Hej Posiadam aparaturę flysky fs-iA6B czyli z telemetrią. Muszę dokupić jakieś dodatkowe urządzenie do telemetrii czy mam podpiąć balancer w jakieś zworki odbiornika? Przeglądałem filmy na youtube i wszyscy podpinają jakieś dodatkowe urządzenia ale nie wie co to dokładnie jest. EDIT: Odbiornik wygląda dokładnie jak ten LINK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czujniki telemetrii podpinasz do gniazda SENS w odbiorniku. W zależności co chcesz mierzyć taki kupujesz czujnik. Jakie są czujniki możesz zobaczyć na mojej www: http://modelhobby.nazwa.pl/radia/radia.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubesom Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Bodzioch Wydaje się, że za pierwszym razem źle zbindowałem aparaturę. Za drugim razem się udało i mam informację o akumulatorze, wychodzi na to, że wersja fs-iA6B ma wbudowaną telemetrię w odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 To co przekazuje sam odbiornik to jest napięcie zasilające jego samego ( BEC regla , pakiet 4,8V -6V). Jeżeli chcesz mieć pomiar napięcia zasilającego silnik elektryczny w modelu musisz mieć sensor napięcia. Miałeś nie zbindowane radio i działało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubesom Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @BodziochWydaje mi się, że było źle zbindowane ale działało - serwa i silnik reagowały. Teraz mam też jedną więcej wartość na wyświetlaczu: IntV1. Wcześniej nie miałem IntV1: .... Czyli to nie jest stan akumulatora? A jeżeli to jednak stan akumulatora to nie wiem jak go czytać. Akumulator jest naładowany do "storage" i ma około 3.85V na cele, a tu mi pokazuje 5.02V. Coś mam źle ustawione? Mam podłączone wszytko tak: Ch1: lotki Ch2/Ch4: ogon Ch3: regulator (i akumulator przez regulator) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Tak jak pisałem wcześniej to jest wartość napięcia zasilającego odbiornik czyli w twoim przypadku BECa regulatora. Jeżeli chcesz mieć napięcie pakietu musisz mieć zewnętrzny sensor pomiaru napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi