staszczyk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam! Robiąc model szybowca (DLG) potrzebna jest belka ogonowa. Oczywiście można kupic gotową od jakiegos małego szybowca, ale można tez nawinąc samemu. Mam tokarke, "bat" - ta część wędki która mi pasowała, nie wiem jak to sie nazywa. I teraz moje skromne zapytanie z czego ją nawinąć? Mam węgiel jednokierunkowy 125g/m^ tkanine szklana 25g/m^ i 33g/m^ oraz 47g/m^ ale raczej nie wchodzą w grę. Sama technika jest mi znana tzn. "rzut" stożka na papier przesączanie itp. chodzi tylko o odpowiedni dobór materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=4093&start=0 tu masz, odkryłem ten temat jak szukałem sposobu na zrobienie rury z laminatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszczyk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Chyba wszystko w tym temacie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A ja to robię zupełnie inaczej. Stosuje dwie warstwy węgla jednokierunkowego 125 g/m? oraz rękaw węglowy. Opis już jutro w moim wątku w dziale DLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tutaj jest conieco na ten temat http://www.saumodelarnia.fora.pl/przyklady-konstrukcji-szybowcow,37/szybowiec-f3j-m,937-15.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 do rury 1m dlugiej zbieznej z fi30 do fi15 daje: szklo tkanina 50g, wegiel modulowy 100g, wypelniacz komorkowy - ul, wegiel 100g, szklo 50g. Calosc robiona etapami na stalowym rdzeniu i w foremniku. Masa gotowej od 80-100g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Łukaszu piszesz: do rury 1m dlugiej zbieznej z fi30 do fi15 daje: szklo tkanina 50g, wegiel modulowy 100g, wypelniacz komorkowy - ul, wegiel 100g, szklo 50g. Calosc robiona etapami na stalowym rdzeniu i w foremniku. Masa gotowej od 80-100g. I jak to ma się do tego: Robiąc model szybowca (DLG) potrzebna jest belka ogonowa gdzie 80 do 100 gram waży sam gotowy kadłub do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.