Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Dokładnie to ten: http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8354&Product_Name=X8D_2.4GHz_trainer_port_X8-hack_module_(PPM_Only)&aff=41101 Podłączenie zaczynając od góry, pin 1 pomarańczowy, pin 3 czerwony i pin 4 brązowy. Wszytko ładnie zmieściło się na miejscu. Zero kabli na zewnątrz , niemal "fabryka" Moduł syntezy do szuflady, zawsze można go będzie w razie co podłączyć na miejsce.
Leszek_K Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Grzegorz - Assan nie robi dedykowanych modulow do Royal Evo. Wszystkie sa sterowane sygnalem PPM. Tomek - tylko nie daj sie skusic na najnowszy software do Royal Evo - versja 3.3 (Pro) uzywa transmisji szeregowej do komunikacji z modulem w.cz. i Assan dzialac nie bedzie.
Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Tomek - tylko nie daj sie skusic na najnowszy software do Royal Evo - versja 3.3 Leszku nawet na czarnym lądzie mógłbym to zrobić , ale nie unaa ,a wysyłać radia do rzeszy ani myślę. :devil:
Leszek_K Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 RIKU nie serwisuje Multiplexa? Za co oni forse biora. Wszystko jedno, tylko ostrzegalem. Wesolych Swiat wszystkim modelarzom.
Tomek Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Serwis Riku polega na wysłaniu radia do szkopów. Dziękuję i na wzajem.
instruktor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgadza się Tomku niedawno odebrałem nowiusienki odbiornik RE 9 ."po naprawie"
Leszek_K Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Nie sadze by ktokolwiek naprawial odbiorniki w dzisiejszych czasach. Taniej wymienic na nowy. I bede sie chwalil - Mikolaj sie spisal, Jeti Duplex juz zainstalowany w MC4000. Mikolaj byl tak dobry ze dostalem modul dedykowany MC3030/4000 ale ze juz mam i uzywam Assana zainstalowalem Jeti rownolegle + przelacznik wybierajacy ktory modul mam byc aktywny. W srodku - zadna filozofia - Jeti wszedl w miejsce skanera. A tak to z zewnatrz wyglada: I od zadka - jak widac zmienilem plytke mocowania anteny na wlasna - 5mm plexi z centralna wpuszczana nakretka M5 do mocowanie podstawy JetiBox i gniazdem do podlaczenia tegoz. A tu obrazek: Prawde mowiac nie spodziewalem sie tak bogatego oprogramowanie odbiornika - ktos na tym forum marzyl o tego typu odbiornikach - voila!
Grzegorz Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zapakowałem wg przepisu Leszka_K moduł ASSAN do MC3030, wszystko upchane w środku, tylko otwór na antenę wydłubałem w obudowie i... :ass: Panie Ferdku! Objawił się jedyny, ale za to bardzo poważny mankament: nie ma na czym powiesić tasiemki - wiatrowskazu! A tak poważnie, to rewelka! Polecam wszystkim niedobitkom, którzy jeszcze używają tych nadajników o urodzie cyt.:"płyty chodnikowej".
Leszek_K Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 He, he, "plyta chodnikowa". Tego jeszcze nie slyszalem. A ja sie powtorze i poprosze panow od pieknych i blyszczacych nadajnikow o pokazanie mi takiego ktory w podobnej cenie choc zblizy sie do tego co ta plyta chodnikowa potrafi. He, he. Tylko prosze bez konfabulacji - mialem jeden czy drugi z gatunku blyszczacych to cos tam wiem. Mialem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.