WerTo Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mam na imię Tomasz. Mieszkam w Suchym Lesie pod Poznaniem. Od czasu przejścia na emeryturę 4 lata temu miałem wreszcie czas dla siebie aby poświęcić się zajęciom hobbystycznym. Modelarstwo lotnicze było moją pasją kiedy byłem w szkole podstawowej. We wczesnych latach 60-tych o sterowanych radiem modelach latających nie było mowy. Kiedy kilka lat temu wróciłem do modelarstwa lotniczego znalazłem możliwości techniczne o jakich kiedyś nie można było nawet marzyć. Po pierwszych doświadczeniach z Multiplexami ostatecznie zainteresowałem się modelami F3K DLG. Mój pierwszy DLG to był używany COMET, który okazał się na tyle udany że wytrzymał moje na początku bardzo liczne porażki, ale też i pierwsze udane termiki. Mam ten model do dzisiaj, aczkolwiek jest mocno sfatygowany po kilkukrotnych gruntownych reanimacjach. Moja flota latająca to przede wszystkim kilka modeli DLG oraz styroporowe elektroszybowce Multiplexa i Hype'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witaj na forum. DLG to fajne modele zresztą szybowce to sama poezja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi