rallyman Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 O i to jest dobra wiadomość. Jeszcze tydzień temu serwisowali tylko od swoich klientów. Choć ja swoją naprawiłem (teraz śmiga aż miło w mróż i śnieg, problemów brak) to może i tak wyśle do wymiany potka dla pewności
kefir Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Cytuję mój tekst U mnie wszystko ok poza tym że zmienia nazwy modeli po wyłączeniu np. copterx na coqterx,piper na pipur czy jakoś tak Czy mam to wysyłać na reklamację czy niema jeszcze sensu może poczekam aż się coś zepsuje
sigreg Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Czesc, Jesli na chwile obecna nie latasz z powodu aury na przyklad, a aparature masz z "podejrzanej serii" to osobiscie bym wyslal. I tak lezy i sie kurzy w oczekiwaniu na pogode Grzesiek
Norbert Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Dajcie namiar na tego przedstawiciela.
sigreg Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Tu jest: http://www.scorpio-polska.pl/index.php?file=kontakt Grzesiek
uve Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Witam U mnie też pojawił się problem z potencjometrem. Zgodnie z opisem http://www.epheli.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=12246&start=0&sid=b1283f35525c5901b14ad9cf38c7895a usunąłem przyczynę kłopotów. Ale z racji tego że mieszkam niedaleko przedstawiciela w najbliższych dniach pojade i oddam nadajnik do sprawdzenia. Czy ktoś z Was wysyłał do nich nadajnik ? Pozdr. Blazej
fullrespect Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Ja mogę dodać że serwis w HORIZON HOBBY przebiegł bezproblemowo i bardzo szybko - pokryli oczywiście koszty wysyłki do Polski.
rallyman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja też dostałem przesyłke z naprawionym nadajnikiem z horizon i w tym miejscu chciałbym pochwalić polskiego dystrybutora "SCORPIO" za profesjonalne podejście do klienta, świetny kontakt i uprzejmość. Teraz DX6i działa jak marzenie
pmaverick Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wczesniej pojawialo sie to pytanie ale kazdy zbywal je milczeniem: Co jezeli nia mam naklejki z numerem serii? Jak sprawdzic z ktorej serii mam sprzet? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Norbert Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Serie seriami ale jesli nadajnik dziala dobrze to poco go reklamowac? Jesli potencjometry dzialaja jak nalezy to jest jakis inny powod by wysylac go do producenta? Pytam powaznie bo nie chce bez powodu zostac bez nadajnika na miesiac...
fullrespect Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Norbert - moja reklamacja została załatwiona w 5 dni roboczych [ o ile mnie pamięć nie myli ] w każdym bądź razie - bardzo szybko [ ale to bezpośrednio do Anglii ] Jeśli chodzi o dobrze działający sprzęt - mi napisali ze nawet jeśli wszystko jest ok to i tak warto sprawdzać aparaturę przed każdym lotem, ba - moja działała OKI ale i tak ją wysłałem bo miałem z wadliwej serii - co się w końcu okazało - ze jednak wymienili potencjometry bo na stacji diagnostycznej jednak wykazały anomalie !! i co teraz ??? Ja nie chce nikogo namawiać do reklamowania ale warto by było przynajmniej zamienić zdanie z technikami z Horizon Hobby... Resztę napisze życie... Życzę udanych i nie kretobójczych lądowań !
bubu2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Problem na pewno nie występuje we wszystkich egzemplarzach. Po prostu trafiła się seria potencjometrów, użytych w tych aparaturach, ze słabo zanitowanymi końcówkami lutowniczymi. Na pewno nie we wszystkich aparaturach te potencjometry montowano. Ja w swojej często sprawdzam (niedługo będzie rok użytkowania) i ani razu nie stwierdziłem jakiegoś problemu. Potencjometry to wogóle najsłabszy element we wszelkich urządzeniach elektronicznych. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.