SlicaR Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Hej, buduję pierwsze pływające RC (patrząc na wasze dokonania - nie zasługuje to na miano modelu). I oczywiście już na początku mam problem :). Jak do do jesnej Anieli to wszystko połączyć??? I co konkretnie? Mam 2 bezszczotkowe silniki (3-5S, max 48A/silnik). Oba będą sterowane indywidualnie. Odbiornik, jeszcze nie wiem jaki, ale pewnie Frsky RX6R, albo coś podobnego, w każdym razie z telemetrią. Bo to jest najważniejsze, że w związku z tym, że nie przepadam za pływaniem w otwartych zbiornikach wodnych, z racji temperatury wody, to bardzo zależy mi na telemetrii, a właściwie to na RSSI. I teraz: potrzebuję ESC do tych silników. Tylko jakie i jak to połączyś, żeby mieć odczyt poziomu baterii? Bo jeżeli kupię ESC z wbudowanym BEC to napięcie w RSSI będzie zawsze ok, bo odbiornik będzie je zczytywał z BEC (dobrze rozumiem?). Więc co? mam mieć ESC z telemetrią? Czy może jakieś zewnątrzne BEC i gołe ESC? Czy w ogóle takie rzeczy rozwiązuje się jakoś inaczej? Czy może dryfuję w strefie marzeń i nie ma takich możliwości? Oczywiście Próbowałem negocjować w wujkiem google i wyszukiwarką forumową (bez powodzenia), ale szczerze, to nawet nie wiem co mam wpisać, bo wszelkie wyniki dotyczą modeli latających, gdzie jest jakiś kontroler lotu i sprawa jest dużo prostsza. Bardzo proszę o poradę i wyjaśnienie. Miejcie również na uwadze, żę mogłem coś pomylić jako świeżak. Nie jestem przekonany, czy to dobry dział, ale przekonał mnie opis, że dla świeżaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 https://77hobby.pl/port-analogowy-odbiornikow-frsky-n-54.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi