Gość Mario Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam. Mój pierwszy motoszybowiec rc, moja pierwsza kraksa. Kupiłem w pon. Sky Lady z myślą o szybkim lataniu przed zimą, co prawda za szybkim. W czwartek wyszedłem z kolegą na pole niedaleko działek, wiatr wydawał się mały ale potem zaczęło mi wyrywać model z ręki. Start- Zniosło mi go 80- 100 m do tyłu i zaczęło znosić nad działki, szybko kontra+silnik i model leci w miejscu, 3s. po tym model zaczął powoli pikować i skręcać w domek działkowy, więc w celu ratowania sytuacji dałem drąga do siebie, po czym model znikł. Szybki sprint i szukanie, okazało się że model ani nie wleciał w działki, ani nie rozbił się na wygolonym i stwardniałym polu, model na SZCZĘŚCIE leżał sobie między płotem a krzakami, co uratowało mnie przed stratami większymi niż 50 zł. Straty-dość małe jak na pikowanie z 6 m, rozwalony kołpak i lekko nadłamany statecznik poziomy. Do wszystkich młodych-Nie szalejcie pierwszym modelem bo straty mogą być większe niż u mnie. (Zdjęcia dam jak zaloguje się na cyberfoto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nadłamanie sklej najzwyklejszym CA (kropelka, super glue itd.) a kołpak zapewne trzeba wymienić bo śmigło składane? Co do ostrzeżenia, początkujący jeśli są rozważni lub czytają fora i strony poświęcone modelom nie zamierzają szaleć Ale uwaga słuszna :] wrzuć na fothost.pl i bez logowania możesz 5zdjeć na raz wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nadłamanie sklej najzwyklejszym CA (kropelka, super glue itd.) a kołpak zapewne trzeba wymienić bo śmigło składane? Co do ostrzeżenia, początkujący jeśli są rozważni lub czytają fora i strony poświęcone modelom nie zamierzają szaleć Ale uwaga słuszna :] wrzuć na fothost.pl i bez logowania możesz 5zdjeć na raz wrzucić. Statecznik już naprawiony-taśma i balsa Co do mojego ostrzeżenia to nie chodzi mi o pętle i beczki lub harrier ( ) Po prostu pomyślcie 2 razy zanim wyrzucicie model pod wiatr po czym ze strachu spanikujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.