Patryk Urban Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Coby się nie pchać Wojtkowi (Elektron) do jego tematu. Patryk model z uszami i lotkami to niezbyt ciekawe rozwiazanie. Kazdy lata inaczej Pozdrawiam Mi się podobają właśnie takie modele poprostu mają swój urok. Jak wróce z Polski z wakacji kupuje sobie zestaw motoszybowca uszatka (3wzniosy) coś koło 2m. Jest poprostu piękny bo wisi sobie pod sufitem w sklepie. I nikt mi nie wmówi że uszatek to badziewie Malinn właśnie zasysam film. Aha no i link do tematu Wojtka http://szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=889&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Uszatki są piekne ja właśnie mam jedno skrzydełko z rozbitego uszatka i robie drugiego z nowym kadłubem. Tylko że lotki w "prawdziwym" uszatku (duże wzniosy uszu) są z założenia bez sensu, bo nie będą działać dobrze. Można sobie nimi machać, a model i tak będzie reagował na nie z wieeelkim opóźnieniem. Uszy w uszatku mają główne przeznaczenie - przeciwdziałanie siłom, które starają się wyprowadzić model z równowagi (powodując przechyły modelu w lewo i prawo). Dzięki uszom model robi się bardziej stateczny. Siły działają tak, że podczas zakrętu uszatek samoczynnie zaczyna wracać do położenia neutralnego. A zadaniem lotek jest właśnie doprowadzenie do przechyłu modelu. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ano właśnie troche trudno pogodzić te dwie rzeczy. Widziałem gotowego uszaka z lotkami i mi się podoba no i kolory ma super . Napewno sobie go sprawie jak będzie jakaś większa kasa. Wiem oczywiście jakie są zalety i wady uszu i lotek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 WOW !!!!!!!!!!!!!!!!! JAKI PIEKNY TEN SZYBOWIEC NA FILMIE Fantastycznie sie prezentuje w locie. Wiecie moze jak sie nazywa i gdzie mozna go dostac ??? Bo lata i wyglada tak jak szybo moich marzen ! To i moze ja sie podziele swoimi przemysleniami A wiec uszatki nie nadaja sie na srednie wiatry bo trudno je wyprowadzic z lotu z wiatrem - wiatr wieje w ucho. A jak bedizesz mial lotki to bedziesz mial ladny wyglad uszata i bedziesz mogl sobie ladnie pomoc w wietrze A mallin - czemu zmeniles avatar ??? To twoj szybo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Hej . Racja usztek bez lotek na wietrze to toalna porażka - widziałem co się dzieje z takim jak ostro wieje w sobotę. Lotki by mu wtedy sporo pomogły. Avanta zmianiłem sobie ot tak - takie wiosenne porządki (w dziale filmy też robie porządek i jest film z pokładu tego szybola co mam w avancie - łąka w Charzynie) To elektryk 2,8m ten co ma płaty bardzo słabe. Niebawem zastąpi go falcon Na falcona też załaduje aparat napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja też film oglądnąłem i mi się bardzo podobał zazwyczaj model jak i miejsce. Wojtek co do nazwy modelu to pytaj się pana Piotra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A może podacie link do filmu nie każdy ma ochote i czas na poszukiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 http://www.piotrp.de/web/filmy.xhtml film pt. Wieczorne latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.