olo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Może masz rację,jeżeli jeszcze się nadają to może jest to niepotrzebne. Ja do swojego części kupowałem w sklepie z piłami. To nie są drogie rzeczy. Ja zanim kupiłem zapłon odpaliłem pierwszy silnik z oryginalnym kołem dorobiłem tylko taką prostą przejściówkę do zamocowania śmigła.Dopiero po tym teście kombinowałem dalej. ps. podać Ci jutro jakieś wymiary piasty z mojej 40? Będziesz miał na czym się wzorować,śmigło to będziesz musiał mieć tak z 20 cali,Pelikan będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek4 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Lux.Olo,bardzo,Cie,o,toprosze .chyba.zrobie,taki,patent,jak,u,Ciebie,z,tym,ob racanym,pierscieniem do,regulacji ,choc.sam.nie.wiem.w.jaki,sposob,zamocowac.piaste,smigla,to,tego.kola magnesowego,skoro,mam,je,stoczyc, :? chyba,ze,nagwintuje,od,dolu,ta,piaste,i,posluzy,jako.nakretka ale,czy,to,sie,nie.odkreci.sam,nie,wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jutro Ci podam wymiary i zrobię fotki. W pierwszym moim przerabianym silniku nic nie zmieniałem poza takim patentem mocowanym do koła zamachowego żeby było można przykręcić śmigło. Zrobię szkic to będziesz wiedział o co mi chodzi. Zapłon oryginalny z cewką. Dopiero potem po sprawdzeniu jak to dmucha i zważyłem ciąg postanowiłem brnąć dalej i przerobiłem go do stanu takiego jak widziałeś. Czy Twój znajomy,tokarz będzie chciał się w to bawić,nie wiem. Dural PA6 w wałkach to około 50zł za kg,jeżeli jeszcze trzeba będzie płacić za robociznę tokarza to finansowo nie bardzo się opłaca. Wytłumacz mu że wszystko ma być osiowo i bez bicia bo to będzie się kręcić kilka tys. obrotów,ty będziesz o uruchamiał to ręcznie a śmigło nie może odpaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ostatnio kupowalem pa6 w warszawie licza ok 30zl za kilogram. u siebie dotoczylem z brazu bo nie mialem akurat alu. Piaste mam dwuczesciowa, jedna siada na stozek i klin, druga z gwintem dociaga calosc. OBydwie polowki sa skrecone dwoma srubkami zeby sie nie rozkrecalo przy zapalaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Prawdopodobnie masz teraz świecą na klucz19 i na nią nie wejdzie fajka od zapłonu.Możesz kupić taką na klucz 16 i wtedy będzie pasowała idealnie. Śmigło dokręcam w ten sposób Możesz spróbować zrobić mocowanie na jedną M10 + 2 M4 i nie będzie problemu ze zrobieniem otworów co 60 stopni Możesz zamiast nakrętki na wał mocującej koło zrobić taką nakrętkę -piastę Od góry przykręcisz śmigło i dodatkowo trzeba zrobić mocowanie na 2 śruby po bokach do koła zamachowego żeby się nie odkręciło w czasie pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek4 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dzieki.Olo.bardzo.mi.pomogles Zajelo,mi,troszke,zanim,znalazlem,material,ale,mam,PA6,i,to,calkiem,za,free Wzorujac,sie,na,tym,co,narysowalem,spożądzilem,rysunek Wiec,jutro,z,rana.mkne,do,tokarza A,tu,fotka,zapłonu.ktory.przed,momentem,podrzucił.Pan,listonosz Niezle,kopie,sprawdzilem :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 A masz już magnesy do wklejenia? Pomysł na piastę zgapiłem kiedyś z silników ZG http://www.toni-clark.com/english/frames_e/z62_frm.htm http://www.toni-clark.com/english/frames_e/z45_frm.htm Z testami zapłonu jednak uważaj dosyć łatwo uszkodzić ten czujnik i potem trzeba wymieniać,dobrze że sam czujnik jest tańszy od tego HC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.