WINGS ONLY Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Dzień , dobry. Nie wiem czy zaczynam w dobrym okienku. Wiec jeśli popełniłem błąd prosze o podpowiedz w co mam wejść. Mam na imię Paweł, mieszkam w Londynie. 3 lata temu zaczolem przygodę z modelarstwem lotniczym RC. Wcześniej kartonowymi i plastiki. Od zawsze fascynowały mnie skrzydła. Ale modele latające były poza moim zasięgiem wiedzy i finansowej. Ale teraz to możliwe. Tak czy inaczej półtora roku temu zaczolem budowę samolotu Casa 212. Jest prawie na ukończeniu. Niestety pojawił się problem z napędem. Brak doświadczenia i wiedzy. Chciał bym być częstym gościem na forum bo następne projekty już zaczęte. Było by fajnie pochwalić się osiągnięciami i posłuchać porad starszych kolegów . Pozdrawiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 To moja Casa 212. Ale powstał problem z napędem prosze o pomoc w dobraniu napędu. Nie bardzo wiem jak się poruszać po forum wiwc prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 A zatem tak. Jestem poczatkujacym modelarzem. To co do tej pory wypocilem to moja zawzietosc , pomyslowosc ( tak misie wydaje ) i Youtube Jesli chodzi o Casa 212, obecny projekt. okolo poltora roku temu , przeszukujac ogloszenia , napotkalem na starszego pana ktory chcial sprzedac kawalek samolotu rc z osprzetem. Cena byla bardzo niska biorac pod uwage ze w zestawie byly dwa silniki i dwa ESC i kilka serwomechanizmow. atem po przywiezieniu modelu do domu i dokladnych ogledzinach stwiedzilem ze tylko elektryke da sie uratowac. Odnosnie samego modelu to kadlub na dodatek zlamany w polowie i kawalek planow z lat 80 tych. Zaczolem przegladac internet , po paru miesiacach stwierdzilem ze watro reanimowac projekt. Bylo latwo o orginalne zdjecia , ale gorzej o jakie kolwiek plany. Kawalek po kawalku udalo zdobyc sie jakas dokumentacje. Zatem; Casa Aviocar 212 zalozenia z orginalnego planu to; scale 1;10 wing span 80 inch dlugosc 75,5 inch wing area 4,15 sq ft wing loading 34,7 oz/sq ft power 2 Astro10 motors with 4/1 gearboxes propeller 11/8 4 blade ESC 60 amp Po renowacji kadluba wyszlo tak; Potem zaczela sie zabawa z centroplatem duzo zeczy dodalem od siebie , a raczej ze zdjec z internetu, klapy, otwierana ladownia, oswietlenie , cala kabina pilotow... ostanie foto zle, i cos male foto sie wkleilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Dzień dobry . Mam pytanie , zarejestrowałem się dwa dni temu w przywitali a dalej nie mogę nadać postu Q grupie . Czy ktoś mi podpowie czemu?? Czy jest jakiś Moderator lub osoba która zarządza forum?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Dodam ze wypełniłem po drodze Rejestrowania wszystko poprawnie, A dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Jeśli wszystko w tym temacie jest OK ,poczekaj na akceptację Twojego powitania. Gdy zauważysz, że Twój wątek w przywitalni zostanie zamknięty, a pod avatarem zmieni się opis z [nowy użytkownik] na [modelarz], to znak, że możesz w pełni uczestniczyć w życiu forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Ok dziękuje bardzo już myślałem ze coś namotałeś po drodze. Czyli musze czekać.... Znaczy ze JA coś namotałem po drodze , przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Witam Zarejestrowałeś się 23h temu a nie dwa dni, a dwa popraw awatar. Odnośnie avatara: 2. Każdy użytkownik forum może posługiwać się awatarem w postaci zdjęcia własnej osoby: twarzy lub sylwetki (z modelem). Każda inna forma graficzna awatara jest absolutnie niedopuszczalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Czyli jednak dałem ciała już poprawiam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Witamy na forum teraz już z górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi