Skocz do zawartości

Czy to napewno depron?

Adrian77774

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie?

-Otóż dziś zakupiłem depron 3mm. Wszystko było dobrze do póki go nie rozpakowałem. Był zwinięty w rulon a co gorsza można go wyginać w każdą stronę i nic się mu nie dzieje, muśle że nieda sie raczej zbudować z tego modelu.

-Czy ja na pewno kupiłem depron czy to porostu całkiem coś innego. Jeżeli znacie jakies sklepy internetowe w których można kupi depron lub jakieś sklepy w Lublinie gdzie można kupi go na sztuki to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano
Witam. Mam pytanie?

-Otóż dziś zakupiłem depron 3mm. Wszystko było dobrze do póki go nie rozpakowałem. Był zwinięty w rulon a co gorsza można go wyginać w każdą stronę i nic się mu nie dzieje, muśle że nieda sie raczej zbudować z tego modelu.

-Czy ja na pewno kupiłem depron czy to porostu całkiem coś innego. Jeżeli znacie jakies sklepy internetowe w których można kupi depron lub jakieś sklepy w Lublinie gdzie można kupi go na sztuki to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Depron tak ma :)

Wygina się ale jest na tyle wytrzymały że zazwyczaj nie pęka.

Opublikowano

Ale on wygina się jak papier. Mogę sie założy że s tego nieda się niczego zbudować.

Mógłbym go wziąć w garść i robi z nim różne rzeczy(skręcic w imadle itp.) i nic by mu się nie stało

Opublikowano

depron kupisz w każdym markecie budowlanym. Oraz w sklepach gdzie można kupic panele podłogowe np. komfort. Nie sa zwiniete w rulon tylko w "płatach" i sprzedaja na sztuki, okolo 6złotych za m/2

Wydaje mi sie ze kupiłes jakąś pianke, widziałem cos takiego właśnie w komforcie zwiniete w rulon.

Opublikowano

A co było napisane na opakowaniu? Czy to ma strukturę miękkiej, elastycznej pianki z dużymi bąblami powietrza? To z tego rzeczywiście modelu nie zbudujesz - ale możesz uszyć pokrowiec na części modelu :-) .

Opublikowano

A nie ma u was komfortu?? ja właśnie ostatnio rozgladałem sie za depronem u mnie w mieście. (u mnie nie ma dużego marketu budowlanego) i własnie tam jest w pładach za mniej wiecej tą cene co napisałem w cześniej, i na sztuki. Poza tym nie pytaj o depron, bo sprzedawca nie wie o co chodzi. Powiedz zeby ci pokazał pianki pod panele...

Opublikowano
W komforcie można kupi tylko całe pudło

To przykro mi, u mnie mozna na sztyki :( U nas widać jest lepsiejszy komfort :P

Opublikowano
Tylko że już byłem w każdym sklepie budowlanym w lublinie i w każdym albo nigdy o czymś takim nie słyszeli albo sprzedają tylko całe opakowania 50zł.

Idź do sklepu z panelami podłogowymi i zapytaj nie o depron, tylko o podkład piankowy pod panele (polistyren). Jest w płytach 3, 5, 6mm . W małych sklepach można czesto kupić na sztuki. Można też w modelarskich, ale tam jest b. duży narzut.

Z rowkowanym nie ma problemu. Trochę trudniej dorwać gładki.

"Depron" to nazwa wyrobów pewnej firmy amerykańskiej - jest opatentowana i u nas mało znana. U nas najpopularniejszy jest Izoflor. W temacie "Klorowy Depron" znajdziesz firmy, nazwy handlowe i kolory różnych odmian tej pianki.

Opublikowano

Witam.

Bez problemu kupisz "na sztuki " w sklepach Komfortu n.p. przy ulicy Zana w Lublinie, 6 mm gładki oraz 5 i 3 rowkowany. Kupuję tam od zawsze. Również w paru innych miejscach. W razie problemów odezwij się na pw.

Opublikowano
W komforcie można kupi tylko całe pudło. A może polecicie mi jakieś sklepy internetowe z depronem 3mm i 6mm (gładki i rowkowany)?
Bez problemu kupisz "na sztuki " w sklepach Komfortu n.p. przy ulicy Zana w Lublinie

A jednak sie da :evil:

Opublikowano

To co kupiłeś, to chyba 3mm pianka polietylenowa, która ma zastosowanie m.in. do pakowania elementów do wysyłki, jako podkładka pod panele itp. Także, jeśli będziesz coś wysyłał pocztą, to z powodzeniem możesz jej użyć, jako zabezpieczenia elementów. Na pewno się nie zmarnuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.