Adrian77774 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie? -Otóż dziś zakupiłem depron 3mm. Wszystko było dobrze do póki go nie rozpakowałem. Był zwinięty w rulon a co gorsza można go wyginać w każdą stronę i nic się mu nie dzieje, muśle że nieda sie raczej zbudować z tego modelu. -Czy ja na pewno kupiłem depron czy to porostu całkiem coś innego. Jeżeli znacie jakies sklepy internetowe w których można kupi depron lub jakieś sklepy w Lublinie gdzie można kupi go na sztuki to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie? -Otóż dziś zakupiłem depron 3mm. Wszystko było dobrze do póki go nie rozpakowałem. Był zwinięty w rulon a co gorsza można go wyginać w każdą stronę i nic się mu nie dzieje, muśle że nieda sie raczej zbudować z tego modelu. -Czy ja na pewno kupiłem depron czy to porostu całkiem coś innego. Jeżeli znacie jakies sklepy internetowe w których można kupi depron lub jakieś sklepy w Lublinie gdzie można kupi go na sztuki to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Depron tak ma Wygina się ale jest na tyle wytrzymały że zazwyczaj nie pęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 no chyba że to jest EPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ale on wygina się jak papier. Mogę sie założy że s tego nieda się niczego zbudować. Mógłbym go wziąć w garść i robi z nim różne rzeczy(skręcic w imadle itp.) i nic by mu się nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 depron kupisz w każdym markecie budowlanym. Oraz w sklepach gdzie można kupic panele podłogowe np. komfort. Nie sa zwiniete w rulon tylko w "płatach" i sprzedaja na sztuki, okolo 6złotych za m/2 Wydaje mi sie ze kupiłes jakąś pianke, widziałem cos takiego właśnie w komforcie zwiniete w rulon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 A co było napisane na opakowaniu? Czy to ma strukturę miękkiej, elastycznej pianki z dużymi bąblami powietrza? To z tego rzeczywiście modelu nie zbudujesz - ale możesz uszyć pokrowiec na części modelu :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Tylko że już byłem w każdym sklepie budowlanym w lublinie i w każdym albo nigdy o czymś takim nie słyszeli albo sprzedają tylko całe opakowania 50zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Na opakowaniu nic nie było ale rzeczywiście ma to taką strukturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 A nie ma u was komfortu?? ja właśnie ostatnio rozgladałem sie za depronem u mnie w mieście. (u mnie nie ma dużego marketu budowlanego) i własnie tam jest w pładach za mniej wiecej tą cene co napisałem w cześniej, i na sztuki. Poza tym nie pytaj o depron, bo sprzedawca nie wie o co chodzi. Powiedz zeby ci pokazał pianki pod panele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 W komforcie można kupi tylko całe pudło. A może polecicie mi jakieś sklepy internetowe z depronem 3mm i 6mm (gładki i rowkowany)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 najlepiej pytaj o IZO FLOOR 3mm i 5mm karbowane (zielona i graftowa) lub 5mm gładka z dwóch stron (jasno zielona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ściąga: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=13425 Panom Mario i mtk zalecam powściągliwość, czytanie ze zrozumieniem i kilkukrotne pomyślenie przed napisaniem posta. Jesteście na cenzurowanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 W komforcie można kupi tylko całe pudło To przykro mi, u mnie mozna na sztyki U nas widać jest lepsiejszy komfort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Tylko że już byłem w każdym sklepie budowlanym w lublinie i w każdym albo nigdy o czymś takim nie słyszeli albo sprzedają tylko całe opakowania 50zł. Idź do sklepu z panelami podłogowymi i zapytaj nie o depron, tylko o podkład piankowy pod panele (polistyren). Jest w płytach 3, 5, 6mm . W małych sklepach można czesto kupić na sztuki. Można też w modelarskich, ale tam jest b. duży narzut. Z rowkowanym nie ma problemu. Trochę trudniej dorwać gładki. "Depron" to nazwa wyrobów pewnej firmy amerykańskiej - jest opatentowana i u nas mało znana. U nas najpopularniejszy jest Izoflor. W temacie "Klorowy Depron" znajdziesz firmy, nazwy handlowe i kolory różnych odmian tej pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam. Bez problemu kupisz "na sztuki " w sklepach Komfortu n.p. przy ulicy Zana w Lublinie, 6 mm gładki oraz 5 i 3 rowkowany. Kupuję tam od zawsze. Również w paru innych miejscach. W razie problemów odezwij się na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 W komforcie można kupi tylko całe pudło. A może polecicie mi jakieś sklepy internetowe z depronem 3mm i 6mm (gładki i rowkowany)? Bez problemu kupisz "na sztuki " w sklepach Komfortu n.p. przy ulicy Zana w Lublinie A jednak sie da :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ok to pojadę zobaczyc. Wielkie dzieki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 To co kupiłeś, to chyba 3mm pianka polietylenowa, która ma zastosowanie m.in. do pakowania elementów do wysyłki, jako podkładka pod panele itp. Także, jeśli będziesz coś wysyłał pocztą, to z powodzeniem możesz jej użyć, jako zabezpieczenia elementów. Na pewno się nie zmarnuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.