lukas Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam.Mam pytanie.Czy znacie jakies dobre i tanie książki modelarskie w których mógłbym znaleść dużo info o modarstwie itd ??Prosze o szybka odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Znamy. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A mogli byście mi podać ich nazwe ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A u Ciebie w komputerze działa Allegro? BTW z nowoczesnych książek to polskojęzycznych brak. Natomiast biblia ponad czasowa Miniaturowe lotnictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Na naszym rynku nie ukazują się - niestety - aktualne, wartościowe pozycje modelarskie (albo ja ich nie znam). Jest masa starszych książek, choć tu trzeba uważać co się kupuje. O ile aerodynamika pozostała bez zmian, podstawowe materiały do budowy również, to uważane do niedawna za wyczynowe i bardzo drogie żywice i tkaniny itp. są obecnie na porządku dziennym. Siłą rzeczy nie znajdziesz za wiele nt. ich stosowania i obróbki. Do tego gwałtowny rozwój elektroniki i elektrotechniki każe w tych książkach traktować działy poświęcone zdalnemu sterowaniu czy napędowi elektrycznemu jako historyczną ciekawostkę. Ze starszych wydawnictw polecam uwadze głównie książki z tzw. białej serii modelarskiej (od charakterystycznej białej okładki). Na szybko trochę pozycji znajdziesz w linku poniżej, ale sam sobie musisz odpowiedzieć, czy coś jest warte twojej uwagi - nie mam pojęcia jakimi modelami się zajmujesz lub chcesz zajmować. Link do allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=model%2A&category=3615&country=1&category=26937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam lukas posiadam kilka książek przydatnych początkującemu modelarzowi : "Sekrety modeli akrobacyjnych na uwięzi" - P.ZAWADA "Poradnik modelarza lotniczego"- K.ŁAPIŃSKI "Teoria lotu modeli kosmicznych" - T.J.KOWALSKI "mikrosilniki spalinowe" - chyba SCHIER za niewielką opłatą moge ci je odstąpić.Pisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Raczej stare książki, m.in. autorstwa Wiesława Schiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.