mkilly Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam. Moje prace przy Toto 0 są juz na ukonczeniu. Zostałojuz tylko rozmescic elektronike. Postanowilem dla bezpieczenstwa poukładac cała elektronikena gąbce. I tu nasuneło mi sie pytanie poniewaz na samym dole modelu dałem regulator przełozylem gabka i na kolejnej warstwie dałemodbiornik przełozylem gabka i dałem akumulator. Czy polozenie poszczególnych elementów układu w PIONIE ma znaczenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Że co?!? :crazy: :crazy: tak się nie robi.Przy takiej opcji to ten regulator będzie się mocno grzał. Może byś trochę poszukał :szukaj: i poczytał. Na temat Toto 0 jest dużo informacji oraz zdjęć jak została zamontowana i rozmieszczona elektronika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam Po pierwsze odbironik jak najdalej regulatora bo w takim ustawieniu będą zakłucenia. Po drugie ja bym dał na sam dół pakiet a potem regulatror. Po trzecie pomusł z gąbką jest nie kiepski ( przydatne )/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Masz tu kolego: http://www.piotrp.de/MIX/abc.htm artykuł w którym powinieneś odnaleźć odpowiedzi na pytanie umiejscowienia odbiornika i innnych elementów. Tak przy okazji - nigdy nie umieszczaj aku za odbiornikiem - przy kraksie aku leci do przodu i mając na drodze delikatny odbiornik... różnie to może być. Miłej lektury . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 To jak ustawić osprzęt rc ? Mam Pc Focusa , rozmieszczenie : za skrzydłami na wieżycce silnik max 25A , pod kraw. natarcia odbiornik , obok odbiornika (z obu stron) w ścianach dwa serwomechanizmy , akumulator ni-mh na dziobie , regulator przed odbiornikiem.Kabel odbiornika na koniec kadłuba przez rurkę plastykową (czy tak może być ?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Błędem w konstrukcji ToTo-0 ( jeśli to mogę tak nazwać ) jest za ciężki przód. Konsekwencją tego są problemy z wyważeniem tego modelu. Zamocuj "majdan" patrząc od przodu w następującej kolejności. Silnik - regler - akumulator ( pod skrzydłem w okolicy SC), pożniej odbiornik i serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dokładnie, w moim TOTO musiałem 45g ołowiu do wyważania kół, dać na tył aby SC był w odpowiednim miejscu. Dla przykładu fotka jak to jest u mnie: Jakbym robił model 2 raz to bym dał serwa obok siebie i jednocześnie przesunął wszystko do tyłu. Ale człowiek uczy się na błędach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.