Rekrut:) Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Witam.Mam problem w modelu cap 232.Problem polega na tym że nie wiem jak zrobić aby ster wysokości który jest podzielony na 2 części poruszał się płynnie i dobrze względem 2 połówki.Jednymi słowy mam 1 serwo na ta wysokość i nie wiem dlaczego ale jedna połówka wychyla się źle(za bardzo lub za mało względem drugiej).Jak to zrobić? :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 moze sa naprezenia na zawiasach zwgledem siebie i nie chodzi to plynnie. jak jest szywne połaczenie to powinny sie wychylac tak samo. Ew daj 2 osobne popychacze połacz je w srodku do jednego serwa. ja tam mam w jednym swoim modelu, I przymierzam sie do zrobienia tak w drugim bo musiałem przeciac SW zeby go zdemontowac. mam bowdeny i sa usztywniane w srodku wregami wiec nie ma mowy ze sie wyginaja pod oporem wiatru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 A ja się zastanawiam, czy aby te dwie połówki nie są połączone z serwem niesymetrycznie? Jeśli od każdej połówki jest osobny popychacz różnej długości i łączą się potem przy serwie to tak będzie. Rozwiązanie jest takie, żeby obydwa popychacze były równej długości albo można połączyć obie połówki "na sztywno" i zastosować jeden popychacz. No albo dwa serwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrut:) Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 No sa 2 popychacze i łącza się przy serwie w 1...nie mam funduszy na 2 serwa więc zostanę przy tym co mam.zastanawiam sie nad połączeniem tego na sztywno...zrobię w kadłubie odpowiednie wycięcie i jakoś to połączę...nie wiem już sam tyle się z tym męczę.. :x Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 a jak masz sprzęgnięte obie połówki? oddzielne popychacze czy są one połączone listwą/prętem poprzez SK ? jesli to drugie rozwiązanie to masz typową przypadłość zestawów -zbyt wiotkie połączenie EDIT :pisaliśmy w tym samym czasie skoro tak to jeden z popychaczy gdzieś po drodze się odkształca - jeśli jest to bowden to zapewne pancerz na długim odcinku nie jest zamocowany i się wygina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekrut:) Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 Popychacze to pręt stalowy 2mm albo 2,5 w plastikowej rurce na całej długości.Zastanawiam się czy nie mam źle wklejonego względem drugiej połówki orczyka?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 bardzo możliwe - nie symetria się zemści oba powinny być identycznie ale popychacze sprawdź - kiedyś twardym lądowaniu oderwał mi się jeden z pancerzy bowdenów w modelu - dowiedziałem się o tym dopiero przy kolejnym locie i mało nie rozbiłem modelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.