specjalford Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jakie są najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jako że pracuję w systemach alarmowych około 12-13 lat wyrobiłem sobie opinię o akumulatorach żelowych.Najlepsze jakie były dostępne na rynku to Hitachi oraz Kobe.Te obecnie produkowane są podobnej jakości.O ile podane marki wytrzymywały w systemach alarmowych do 5 lat a czasami 7 to te produkowane obecnie wytrzymują max 2 lata.Najczęściej odpadają mostki miedzy celami, puchną, rzadziej się zdarza zwarcie w środku akumulatora.Spotkałem się z taką sytuacją dwa razy i za każdym razem akumulator zapalał się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jakość to jedna sprawa a inna to chyba celowe ukrywanie przez producentów max poboru prądu . Jednym z wybiegów jest podawanie pojemności dla prądu 20godzinnego a tak naprawde jest to wskazanie że aku nie nadaje się do zastosowań z ciągłym poborem prądu powyżej 1/3C przykład opisu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jezeli juz to trzeba poszukac zelowych uzywanych do awaryjnego podtrzymania napiecia w sieciach komorkowych. Rozmiary jak samochodowe - ale zabij mnie nie pamietam ani parametrow ani firmy :evil: (to juz bylo kawalek czasu temu) - ale chlopaki z branzy upierali sie, ze odpalali zima Lublina - jak im ich wlasny padl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no ale mi potrzebny 2,50kg max 12V 8-10AH 2 sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no ale mi potrzebny 2,50kg max 12V 8-10AH 2 sztuki Dlatego warto dawac dokladny opis w 1 poscie - czego szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 a co sądzicie o takim modelu :wink: HR 1234WF2 CSB 9,0 AH 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Rozmiary jak samochodowe - ale zabij mnie nie pamietam ani parametrow ani firmy :evil: (to juz bylo kawalek czasu temu) - ale chlopaki z branzy upierali sie, ze odpalali zima Lublina - jak im ich wlasny padl. Może coś tej firmy (dane skopiowałem z ogłoszenia na Allegro): Marka: PROFiTEXX Model: BA-80 Napiecie: 12 Volt Pojemnosc: 80Ah Rezystancja wewnetrzna: 6m Samorozladowywanie: <0,8% / tydzien Max prad ladowania: 20 Amper Max. prad uderzeniowy przez 5 sekund przy temp 25°C: 750 Amper Max. prad pracy przez 1 Minute przy temp 25°C: 414 Amper Wymiary: (DxSzxW) 25,5cm x 17,7cm x 22,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Profitexx to badziew są strasznie awaryjne z tanich aku żelowych nadal prym wiedzie amerykańska Optima ale to juz oftop bo są to duże akumulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam mam problem z żelkami jakie nadają się do ciągłej pracy :?: i co oznaczają a chyba oto chodzi symbole seri GP,HRL,HR itp :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 a co sądzicie o takim modelu Niech wie, że bardzo OK. co oznaczają a chyba oto chodzi symbole seri GP,HRL,HR itp :?: :?: Niech poczyta: http://www.fideltronik.com.pl/pl/akumulatory-csb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 To już czytałem jest to opisane językiem technicznym dla danej dziedziny co nie bardzo łapie wolałbym prostszy sposób, który z nich nadaje się do pracy ciągłej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.