luukaszb Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Dzień dobry, jako poczatkujący (choć nienajmłodszy - 35 l.) pilot/modelarz, na forum przychodzę z wieloma pytaniami dlatego też prosto z tego działu pragnę udać się do działu dla początkujących Wiedzę o samym lataniu jednak jakąś zdobyłem podczas wielu godzin spędzonych w Cessnie na symulatorze FSX, stąd pojęcia związane z budową samolotu, czy zasadą jego działania zupełnie obce mi nie są. Od 12 lat mieszkam w Krakowie w okolicy lotniska czyżyńskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie Muzeum Lotnictwa i mniej więcej tyle lat trwa moja chęć pilotażu modelu RC Kilka tygodniu temu, podczas spaceru zobaczyłem dwóch panów pilotujących FPV samolot oraz skrzydło i klamka zapadła - najwyższy czas w końcu polatać samemu. Przez te kilka tygodni przeszedłem chyba wszystkie możliwe etapy fascynacji i podniecenia osoby nie mającej pojęcia od czego tak na prawdę zacząć: od kupna Spitfire'a z balsy za 400 Eur bez wyposażenia (haha) przez bardziej racjonalne i przyziemne zakupy. Jako, że wiele godzin poświeciłem filmom z rynku USA, spore wrażenie zrobiła na mnie firma Horizon Hobby i ich produkty dla początkujących. Długo moje myśli krążyły wokół samolotu Sport Cub S2, aby następnie przerzucić się na Timber Turbo 1,5 m z racji tego, że posiada fabrycznie klapy, a w Sport Cub trzeba je dorabiać samemu. Wydatek jaki jednak należałoby ponieść, aby nabyć taki samolot oraz aparaturę spowodowały, że moje myśli w końcu poszły chyba we właściwym kierunku... Zbudowania zbliżonego modelu samodzielnie... ale o tym już w innym dziale. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witaj na forum! powitanie lepsze niż oczekiwanie., można Cie stawiać za wzór! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi