Pilot77 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Witam Spitfire zakupiony w 2019 r u Marka Rokowskiego napolskimniebie.pl. To mój pierwszy model esa ale nie ostatni :-). Sporo pracy przy nim było ale wspominam z przyjemnością budowę tego modelu. Spitek jest w wersji V w malowaniu naszego asa Jana Zumbacha. Użyłem farb firmy Humbrol, malowałem aerografem. Model był gotowy na wiosnę 2020 r. Oblot zakończył się konkretnym kretem. Wrócił do hangaru na remont (wymiana silnika i mocowania do kadłuba). Wykonałem kilka lotów latem z różnym skutkiem. Może w tym roku więcej nim polatam. Zawartość pudełka Kadłub nabiera obłe kształty ? Silnik Ten element z balsy udaje baterie ? Porządek musi być W całości Pierwsze przymiarki do kamuflażu I malowanko Kolejne etapy Prawie jak zero Efekt końcowy Donald musi być ? Zdjęcie przed pierwszym oblotem 2
Exu Opublikowano 28 Stycznia 2021 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Fajne malowanie, ale widzę jeszcze nówka sztuka bo nie ma śladów bitewnych Ale bardzo fajnie go zaokrągliłeś. ?
Pilot77 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2021 Nówka sztuka to już nie jest. Jak wyżej napisałem w czasie oblotu zaliczyłem konkretnego klasycznego kreta. Trzeba było wymienić łoże silnika ,silnik.
Rekomendowane odpowiedzi