Gość tom_tom Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Cześć, kiedyś napotkałem na stronie jednego z Was fajne opracowanie, jak dodać dodatkowe kanały do REX 5 MPD. Teraz potrzebuje to właśnie zrobić i za chiny nie mogę znaleźć tej stronki. Chodzi mi głównie o schemat podłaczenia kanałów do scalaczka w środku odbiornika. Mam też pytanie - czy rozwiązywał ktoś problem podłączenia klapolotek (flaperon) do rexa 5 ??? ja mam dwa rozwiązania - albo wyprowadzić 6 kanał na zewnątrz, albo kombinowanie na mixerach w nadajniku (moje radio nie ma możliwości przyporządkowywania kanałów do drążków), ale wtedy nie mogę wycylac klap na full w dół z powodu niemozliwości ustawienia prawidłowej różnicowości wychyleń lotek. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Mam ten sam problem z rexem 5mpd. Bo 1 i 6 kanał w moim nadajniku to lotki -klapolotki -sterolotki. Za chiny używając mx -12 i rexa5 nie moge ustawić klap. Mam 3 kanały zajęte -wysokosć , 2 na lotki. Zostają 2 wolne do niczego nieprzydatne. Kombinowałem na wszystkie sposoby i klapa. Porażka na maxa normalnie taki odbirnik , taki nadajnik, a lipa jak smok. Musze latać bobolem 2 na y kablu zamiast se klapy zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 E zaraz chłopaki A jaki problem w mx-12 włączyć flaperona a potem w dowolnym mixerze domiksować 100% kanału 6 na kanał 5 Tym sposobem kanał 5 bedzie robił dokładnie to samo co kanał 6 i problem z głowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukis Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Wystarczyło zaglądnąć kilka tematów niżej "rex 5 do piachu" tam kolega KJ podał link do strony z opisem i zdjęciami, można sobie nawet zrobić 7 kanałowego rexa 5 Oto link: http://www.webx.dk/rc/RX-measurements/Jeti-Rex5plus/rex5plus.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzięki bede dziś kombinował z nadajnikiem 8) oby się udało domixować co trzeba, jak nie to bede pytał dalej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 E zaraz chłopakiA jaki problem w mx-12 włączyć flaperona a potem w dowolnym mixerze domiksować 100% kanału 6 na kanał 5 Tym sposobem kanał 5 bedzie robił dokładnie to samo co kanał 6 i problem z głowy. Pozdrawiam Być może jesteś genialny, sprawdzę zara. To mi do zaćmionej głowy nie wpadło. W każdym razie coś coś mi zaczęło świtać. Ja wczoraj tak gdzies kole 2 w nocy wpadłem na rozwiazanie klapolotek tylko na mixerach (malin napiszę Ci dokładnie co i jak, będziesz miał flaperona spoko spoko, nie jest tak źle, tylko my źle kombinujemy) Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Polecam odnaleść w necie aplikację układu cd 4017- popolarny cmos i od razu będzie wiadomo na kórych wyprowadzeniach będą dodatkowe kanały.Wprawdzie nie przerabiałem odbiorników , ale z cmosami miałem dużo do czynienia.Pozdrawiam.Sławek[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Osobiście PiotrkowiWLKP przerobiłem REX5+ na reza 7 Metoda prosta i da sie bez otwierania nawet. a jedyną pomocą była aplikacja do Cmosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Mi domixowanie wcale nie wyszło niestety a tobie TOM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 jak jest wolno ustawialny mikser to musi sie udac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Tylko ze możliwości jest z 100 conajmniej i jak wpaść na tą właściwą ot jest pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Tu opis kolegi modelarza z Polski jak dorobił 6 kanał http://www.larsd.republika.pl/rex6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Tylko ze możliwości jest z 100 conajmniej i jak wpaść na tą właściwą ot jest pytanie? Możliwość jest tylko jedna, ale zeby to zrobić trzeba znac troche instrukce obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Instrukcję mam i nic o tym w niej nie ma. Za takie rady to ja dziękuję :wink: Zostało chyba kombinowanie jak się da ale już kiedyś spędziłem na tym z 5 godzin i nic nie wydedukowałem. Posiedze może jeszcze z 5g i się może uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 widocznie nei znasz dobrze softu Graupnera Jak MC-19 ustawiam bez instrukcji wszystko pisze jak na dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Zaraz chłopaki Ustawiłem i działa A mam ustawione tak. U mnie w tej konfiguracji kanał 5 śledzi dokładnie kanał 6 i działa sprawdzone na odbiorniku rex7. Mam nadzieje ze pomogłem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzieki Adriano Malin już mam klapolotki tylko na mixerach dopracowuję temat, może wieczorem napiszę co i jak Edit: Adriano, wszystko kumam, wielkie dzięki, ale nie wiem do końca o co biega na tym drugim zdjęciu od góry (tzn zdjęcie jest czytelne, tylko chodzi mi o ten ekran i możliwe funkcje na nim) - mógłbyś poświęcić parę minut i to wytłumaczyć, jaki to ma wpływ na nasze klapolotki ? Acha, i jeszcze ten offset (na 3 fotce) -100 - też do końca nie kumam. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Ustawiłem identycznie , sprawdziłem 4 razy i lipa. Prawa lotka chodzi ok - 2kanał, a lewa -wychylona maxymalnie w dół. Przy ruchu drągiem w prawo -lewa lotka unosi się jak prawa do góry 3mm w drugą stronę niedziała wcale (lewa lotka). Ręce już mi opdają będe zaraz rzucał nadjnikiem chyba. Dodam że na rexie 7mpd wszystko chodzi jak trzeba. Tom Tom masz gg? Ja już nie mam siły z tym shitem. Odezwij się jak możesz gg 504 939 Załamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Malin masz najprawdopodobniej serwa w innym układzie jak Addriano, podrzuć fotkę jak masz serwa w skrzydłach zamontowane, gdzie popychacze wychodzą - górą czy dołem, albo opisz jak to masz zrobione. Addrianno zarzucił dobrym pomysłem, tylko musisz to skonwertować na swój model. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Doszedłem , pozmieniałem tu i tam trochę wykozystując trop Adriana. Lotki chodzą już przeciwbieżnie. Jendak nie moge sobie poradzić z klapami ja włącze na przełączniku klapę to wyjeżdża tylko lewa lotka w góre i za żadne skarby nie moge tego zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.