lazlo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam. Dzisiaj z własnej głupoty podłaczyłem ten odbiornik do pakietu 9,6v cos w nim zaskwierczalo poszedl dymek i tyle. Działa tylko serwo lekko warczy jest odbiornik podłaczony na 3 bateriach średnio naładowanych. Docelowo będzie bec. Czym moge go spokojnie używać czy coś się spaliło jak poszedł ten dymek?
Dj. Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 cos w nim zaskwierczalo poszedl dymek i tyle Lepiej nie ryzykuj, kup drugi, mam kilka takich używanych - sprawnych - moge za grosze odda... Pozdrawiam.
lazlo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Znaczy w moim przypadku ryzyka nie ma bo będzie to ślizg którym będe pływał na wiśle. Razem z moją motorówka więc zawsze można podpłynać i wziąść model. Ale najbardziej martwi mnie wariujace serwo. Narazie odbiornik podłanczam prowizorycznie do 3 bateri energaizera aa. I właśnie tak się zachowują może to wina tego?
Raffik Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 podłaczyłem ten odbiornik do pakietu 9,6v cos w nim zaskwierczalo poszedl dymek i tyle. = spalony odbiornik = nieprzewidywalny...
lazlo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 A czy da się to naprawić jeżeli okaże się że serwo będzie dalej drgało?
Dj. Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 A czy da się to naprawić jeżeli okaże się że serwo będzie dalej drgało? Nieoplacalna operacja, nie żebym cos sugerował, poprostu szkoda na to kasy...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Trzeba zacząć od otwarcia odbiornika i oględzin wzrokowych . Pewnie jakiś elektrolit był na 6,3V i się zbuntował ...
lazlo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 A jaka jest cena naprawy czegoś takiego. Czy czy ktoś by się tego podjął
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.