Zulugula Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Witam, muszę się poradzić kolegów bardziej doświadczonych w samochodach. A więc tak, kupiłem ostatnio od kolegi samochodzik, mówił że to chyba HSP Brontosaurus, ale aparatura, regiel i odbiornik jest z Maverick. Z braku akumulatorów 7.4v zasilałem z li po 3s, i ograniczeniem gazu do połowy. Dzisiaj w trakcie śmigania, nawet nie jakoś bardzo ostrego, padł silnik. Silnik był letni regiel tak samo, okazało się że terminal w silniku się troszkę poluzował i szczotka nie styka, możliwe że go jeszcze odratuje ale to w poniedziałek będę działał. I tu jest moje pytanie, czy są jakieś śliniki szczotkowe przystosowane do 11v? Czy pozostaje tylko bezszczotka? Ewentualnie jaki szczotkowy mógłbym spróbować zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgodnie z manualem do reglera: https://www.manualslib.com/manual/1293558/Maverick-Scout-Rc.html?page=7 przy zasilaniu 3s silnik minimum 18 zwoi np. saturn 20T będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 No faktycznie a tyle razy tą instrukcje widziałem Dzięki wielkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi