Tomasz90 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Witam potrzebuje pomocy jak zamontować silnik do takiej extry mam silnik ZDZ90RVJ i chodzi oto czy dać go cylindrem w dół czy cylinder w poziomie no i co sądzicie o tym silniku do tak dużego modelu będę wdzięczny za jakieś porady to mój pierwszy tak duży model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Wrzuć zdjęcia modelu, maski, silnika itp. Wiele zależy od tego jaki posiadasz wydech, kolanka, ewentualne wycięcia w kadłubie na prowadzenie układu wydechowego. Na to składa się kilka czynników. Optymalnie byłoby pozbyć się tak dużej pojemności w jednym "garnku" i kupić boxera?. Ten ZDZ będzie trzepać straszliwie; (miałem ZDZ 40 F3A......straszne drgania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tak to wygląda masz rację co do tego silnika ale narazie muszę tego mieć kasa nie pozwala na inny silnik więc tego raczej będę zmuszony założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 wydaje się że do modelu 2,7 m silnik 90 ccm może być ciut słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Pewnie tak ale widziałem że latają takie modele na tych silnikach i dają rade wolę pytać bardziej doświadczonych od siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 poleci ale o jakiejkolwiek akrobacji typu IMAC można pomarzyć to będzie coś jak lot trenerkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tak myślałem zobaczę może uda mi się uzbierać kasę na inny silnik a tego sprzedam poprostu. Człowiek uczy się na błędach a jak nie to od biedy będzie ten silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi